Het laatste formule 1 nieuws

'Toen Hamilton en ik teamgenoten waren, pakten we elkaar overwinningen af'

‘Toen Hamilton en ik teamgenoten waren, pakten we elkaar overwinningen af’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes en Red Bull Racing hebben al jarenlang problemen met het vinden van een goede tweede rijder. Waar de Oostenrijkers met Pierre Gasly , Alexander Albon en Sergio Pérez zoekende zijn, heeft Mercedes bij Valtteri Bottas eveneens twijfels. Jenson Button is juist voorstander van twee topcoureurs in één team.

De voormalig Formule 1 -coureur was tussen 2010 en 2012 bij McLaren teamgenoot van Hamilton. Button weet daarom als geen ander hoe competitief het kan zijn wanneer twee rijders van hetzelfde team kans maken op de voorste plaatsen. Desondanks denkt Button dat het verstandig is om twee goede rijders in hetzelfde team te zetten.

“De fans willen het en dat is wat de sport moet zijn”, vertelt hij in een interview met PlanetF1.com . “Het is een lastige, nietwaar? Toen Lewis en ik nog teamgenoten waren, pakten we elkaar overwinningen af. Een van ons had waarschijnlijk het wereldkampioenschap kunnen winnen als de ander niet de races had gewonnen die hij won.” Strijd om wereldkampioenschap

Button eindigde in 2011 als tweede, terwijl Hamilton in 2010 bijna won. “Als we geen overwinningen van elkaar hadden afgepakt, zouden we het kampioenschap hebben gewonnen. Maar zo hoort de Formule 1 te zijn: twee geweldige coureurs in een team die voor een wereldkampioenschap kunnen strijden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Toen Hamilton en ik teamgenoten waren, pakten we elkaar overwinningen af’