Het laatste formule 1 nieuws

"Toen Max Verstappen vrij baan had, was het duidelijk dat ze een nuttig prestatievoordeel hadden"

“Toen Max Verstappen vrij baan had, was het duidelijk dat ze een nuttig prestatievoordeel hadden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, zag Max Verstappen winnen in Mexico . Het doet de Brit denken aan zijn oude pupil Michael Schumacher. Volgens de Brit was de Nederlander zou goed voorbereid als de zevenvoudig wereldkampioen dat was toen hij in de Formule 1 reed. Dat zorgde er voor dat de Red Bull-coureur bij de start bij Mercedessen kon verschalken. “De start speelde een belangrijke rol bij het vormgeven van de race, waarbij Max de sprong maakte op zowel Mercedes als Valtteri”, aldus Brawn in zijn column voor de officiële F1-website. “Van daaruit was het prestatieverschil waarvan we dachten dat het bestond tussen de Red Bull en de Mercedes weer werkelijkheid werd.”

De Brit gaat dan ook in op het snelheidsverschil tussen de auto’s in de kwalificatie en de race: “Tijdens de kwalificatie stond Mercedes vooraan. Toen we eenmaal in de race waren en Red Bull vrij baan had met Max, was het duidelijk dat ze een nuttig prestatievoordeel hadden.”

Vervolgens gaat de sportief directeur van de Formule 1 in op de prestaties van Verstappen. “Max heeft geen fout gemaakt”, zegt Brawn over de prestaties van de Red Bull-coureur. “Het was een indrukwekkende prestatie. Hoewel Checo de emotionele stem voor ‘Driver of the Day’ kreeg, moet deze voor mij naar Max gaan voor zijn beheersing in de eerste bocht, hoe hij de perfecte Safety Car-herstart afleverde en vervolgens hoe hij daarna niemand in de buurt liet komen.”

Vervolgens gaat de oud-teambaas in op de opmerkingen van Red Bull-teambaas Christian Horner. “Red Bull-baas Christian Horner zei na de race dat Max veel tijd besteedde aan het beoordelen van mogelijke strategieën die hij bij de start kon gebruiken”, vertelt Brawn. “Het doet me denken aan hoe Michael Schumacher de donderdag voor een raceweekend lang op een circuit liep. Hij keek naar hoeken en bekeek de vluchtroutes voor als er iets mis zou gaan. Hij wist dan of je veilig kunt ontsnappen aan een gewaagde zet en meer vertrouwen kreeg in het maken van die zet. ” Max kwam heel goed uit de eerste bocht in Mexico en had het vertrouwen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Toen Max Verstappen vrij baan had, was het duidelijk dat ze een nuttig prestatievoordeel hadden”