Het laatste formule 1 nieuws

Toen Schumacher bedankte voor spectaculaire Ferrari-comeback

Toen Schumacher bedankte voor spectaculaire Ferrari-comeback

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Michael Schumacher nam na 2006 afscheid van de Formule 1, na een jaar waarin hij er met Ferrari niet in slaagde zijn achtste wereldtitel te winnen. In 2010 zou hij als Mercedes -coureur terugkeren op de Formule 1-grid, maar in de tussentijd had hij een concreet aanbod van Ferrari naast zich neergelegd.

Vandaag precies twaalf jaar geleden maakte teambaas Jean Todt bekend dat Michael Schumacher ‘nee’ had gezegd tegen Ferrari. Het team vroeg hem echter niet weer voor de Scuderia te gaan racen, maar om teambaas te worden: “Hij was de perfecte kandidaat voor deze baan, maar hij wilde het niet”, zo liet de kleine Fransman destijds optekenen.

In die tijd zat Schumacher al regelmatig als ‘adviseur’ op de pitmuur van Ferrari, maar meer zag hij naar verluidt dus op dat moment ook niet zitten. Later zou de zevenvoudig wereldkampioen aangeven waarom hij niet de nieuwe teambaas wilde worden.

“Ik zag met hoeveel toewijding en passie Jean Todt zijn werk deed, net zoals ik dat als coureur deed. Maar daarvoor zat hij dagenlang op kantoor in Maranello, zelfs in de weekenden. Ik stelde mezelf de vraag of ik dat ook wilde en het antwoord was heel simpel ‘nee’. Duidelijk nee.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toen Schumacher bedankte voor spectaculaire Ferrari-comeback