Het laatste formule 1 nieuws

Toeschouwers welkom bij Europa League en Formule 1

Toeschouwers welkom bij Europa League en Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er mogen 9.500 supporters aanwezig zijn bij de Europa League-finale op 26 mei in het Poolse Gdansk. Dat heeft de UEFA maandag bekendgemaakt . Daarmee wordt ongeveer 25 procent gebruikt van de capaciteit van het Energa stadion, waar de finale gespeeld wordt. Of en hoeveel supporters er aanwezig mogen zijn bij de Champions League-finale in Istanbul op 29 mei is nog niet zeker.

Beide clubs in de finale krijgen tweeduizend kaartjes toegewezen, terwijl er nog eens tweeduizend kaartjes voor algemeen publiek zijn. De rest gaan naar sponsors en andere officials. Wie naar de finale wilt moet waarschijnlijk een negatieve coronatest of een Covid-19-vaccinatie overleggen.

Ook bij een ander groot sportevenement worden fans toegelaten: op maandag werd bekend dat er duizend Formule 1-fans welkom zijn bij de Grote Prijs van Spanje, die deze zondag verreden wordt. Op die dag loopt de noodtoestand af in Spanje, wat betekent dat er nieuwe protocollen voor grootschalige evenementen gaan gelden. De supporters zullen vanaf de hoofdtribune de race volgen. Nieuwsbrief NRC Vandaag Elke ochtend een overzicht van onze beste stukken en al het belangrijke andere nieuws

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toeschouwers welkom bij Europa League en Formule 1