Het laatste formule 1 nieuws

Toestand Zanardi weer stabiel na vierde operatie

Toestand Zanardi weer stabiel na vierde operatie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alexander Zanardi heeft in het San Raffaele ziekenhuis in Milaan een vierde operatie aan zijn hoofd ondergaan. De toestand van de Italiaan is nu weer stabiel, nadat er vorige week complicaties waren ontstaan.

Nadat hij zwaargewond was geraakt bij een ongeval tijdens het handbiken lag de voormalig Formule 1-coureur ruim een maand lang met ernstig hersentrauma in een kunstmatige coma in het ziekenhuis van Siena. Twee weken geleden werd bekend dat de 53-jarige Zanardi langzaam uit zijn coma zou worden gehaald en werd overgeplaatst naar een revalidatiekliniek. Daar ging de toestand van de CART-kampioen echter achteruit, waarna hij vrijdag in Milaan weer op de intensive care werd opgenomen.

In een verklaring laat het San Raffaele ziekenhuis weten dat Zanardi voor een vierde keer is geopereerd. De ingreep was een succes, waardoor de toestand van de meervoudig Paralympisch kampioen nu weer verbeterd is: “De klinische en radiologische tests bevestigen de succesvolle uitkomst van de genoemde behandelingen. De huidige klinische toestand van de patiënt, die nog altijd op de intensive care verblijft, lijkt stabiel te zijn.”

Zanardi werd bij zijn handbike-ongeval geraakt door een vrachtwagen. De 53-jarige Italiaan, die later dit jaar in het Italiaans GT-kampioenschap weer achter het stuur van een raceauto zou klimmen, zat midden in zijn voorbereiding op een deelname aan de Paralympische Spelen in 2021.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toestand Zanardi weer stabiel na vierde operatie