Het laatste formule 1 nieuws

Topingenieur Red Bull: "We hadden Mercedes kunnen verslaan, dat maakt me boos..."

Topingenieur Red Bull: “We hadden Mercedes kunnen verslaan, dat maakt me boos…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MILTON KEYNES – Mercedes kende in 2020 één van zijn meest dominante Formule 1-seizoenen tot nu toe . Toch denkt Pierre Wache, hoofdingenieur bij Red Bull Racing , dat het team een grote kans heeft gemist. Hij denkt zelfs dat Max Verstappen met de RB16 hun concurrent Mercedes in 2020 had kunnen verslaan. Het Red Bull-team rijdt al heel lang met het concept van de hoge ‘rake’: daarbij is de achterkant van de auto relatief hoog ten opzichte van de voorkant. Dit genereert meer downforce.

Mercedes rijdt op zijn beurt met een lagere rake, gecombineerd met een lange wielbasis. Hierdoor is de afstand tussen de voor- en achterbanden groter. Ook dit genereert downforce.

Voorlopig is Mercedes Red Bull altijd een stap voor gebleven, waardoor de vraag opkomt of het ontwerp van Red Bull wel zo goed werkt. Volgens Wache wel, maar het waren problemen met de balans van de auto die eerder in het seizoen roet in het eten gooiden, zegt hij in een gesprek met Motorsport Magazine. “We hebben een kans gemist, omdat ik denk dat Mercedes te verslaan was. Als we net zo veel uit de auto hadden kunnen halen als we nu doen, hadden we ze verslagen. Dat maakt me boos, en ik ben niet de enige. Mercedes heeft goed werk geleverd, maar ze zijn verre van perfect . Ze zijn verslagen, zelfs met die motoren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Topingenieur Red Bull: “We hadden Mercedes kunnen verslaan, dat maakt me boos…”