Het laatste formule 1 nieuws

Tost duidelijk: "Ik hoop dat Max Verstappen de wereldtitel wint"

Tost duidelijk: “Ik hoop dat Max Verstappen de wereldtitel wint”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Vorig jaar sprak Franz Tost zich al uit over de hoge salarissen van Formule 1 coureur. Volgens de Oostenrijker behoren Formule 1-coureurs geen miljoenen te verdienen. Lewis Hamilton voelde zich vorig jaar aangesproken toen hij door de media op de hoogte werd gebracht door het standpunt van Tost. Quasi-onnozel counterde de best verdienende coureur in F1 met “Wie is Franz Tost?”.

Tost herinnert zich de vraag van Hamilton nog goed en moest er toen en nu nog steeds om lachen. “Hij stelde een eerlijke vraag”, stelt Tost tegenover N-TV.de . “We hebben nog nooit iets met elkaar te maken gehad. Maar ik kan er wel om lachen, het was een grappige passage en niets meer dan dat.”

Hoe je het ook wendt of keert Franz Tost blijft bij zijn standpunt en is een groot voorstander van de invoering van een salarislimiet voor coureurs. Het onderwerp wordt momenteel in opdracht van de F1-commissie door een werkgroep onderzocht. “We hebben een budgetlimiet voor de ontwikkeling van auto’s en motoren – waarom kan een coureur oneindig veel geld eisen?”, vraagt de Oostenrijker zich af.

“Natuurlijk moeten de coureurs een salaris krijgen, dat is logisch”, gaat hij verder. “Maar er mag nooit een discussie gevoerd worden die over miljoenen gaan.”

“Ik zou het anders stellen- of we steken het geld in de auto zodat hij competitief is, of jullie pakken dat geld en rijden ergens rond in de achterhoede. Als een coureur echt wil racen, zoals een echte coureur betaamt, dan zal hij het geld in de auto willen steken”, voegt Tost er nog aan toe.

Over wie de wereldtitel in 2021 moet winnen is Tost glashelder, en maakt duidelijk dat hij er van baalt dat Mercedes zo dominant is. “Ik hoop echt dat Max Verstappen de wereldtitel wint. Het is [voor de sport] belangrijk dat er een gevecht plaatsvindt in de kopgroep. Het ergste van alles is dat Mercedes maar blijft domineren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tost duidelijk: “Ik hoop dat Max Verstappen de wereldtitel wint”