Het laatste formule 1 nieuws

Tost tipt Verstappen: "Dat zou me erg blij maken"

Tost tipt Verstappen: “Dat zou me erg blij maken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is een product van de Red Bull -opleiding en daarmee ook een product van de leerschool die Toro Rosso voor hem was in 2015 en 2016. Franz Tost is altijd een fan geweest van Verstappen en hij hoopt dan ook met hart en ziel dat dit jaar de wereldtitel in de Formule 1 naar de Nederlander gaat.

Dat geeft de sympathieke Oostenrijker aan in gesprek met Speedweek : “Het zou me erg blij maken als Max Verstappen dit jaar de titel pakt en hij daarmee voor een verandering in het WK zorgt.”

Natuurlijk is de wens in deze de vader van de gedachte, maar hij acht Red Bull en zijn voormalig pupil allesbehalve kansloos: “Red Bull heeft in combinatie met Honda deze keer écht een kans.”

Tot zover de kansen voor zusterteam Red Bull, wat verwacht hij van zijn eigen AlphaTauri? Hij zet met de vijfde plaats redelijk bescheiden in, aangezien vele kenners het team tippen voor grootse daden. Maar hij noemt een flinke waslijst aan tegenstanders.

“McLaren, Alpine, Ferrari en Alfa Romeo.” Grote ontbrekende in deze lijst is Aston Martin, maar dat is niet voor niets: “Dat team tel ik op dit moment niet mee, maar ze hebben al vaker laten zien dat ze sterk terug kunnen komen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tost tipt Verstappen: “Dat zou me erg blij maken”