Het laatste formule 1 nieuws

Tost zeer tevreden: "Wij geloven dat dit de beste oplossing is voor de toekomst"

Tost zeer tevreden: “Wij geloven dat dit de beste oplossing is voor de toekomst”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ondanks dat Honda na dit jaar uit de Formule 1 stapt, verwacht Franz Tost veel van de nieuwe Honda-krachtbron die AlphaTauri in 2021 tot haar beschikking heeft. Daarnaast voorziet hij een positieve toekomst voor zowel AlphaTauri als Red Bull Racing .

“Het is jammer dat Honda aan het einde van dit jaar stopt, want de ingenieurs in Sakura hebben de afgelopen jaren fantastisch werk geleverd” , zegt Tost in een interview op ScuderiaAlphaTauri.com . Volgens de Oostenrijker is de motor niet alleen krachtiger, maar ook een stuk betrouwbaarder geworden. Toch een stukje Honda in de Formule 1

Red Bull heeft de technologie van Honda overgenomen, zodat zij daarop voort kunnen bouwen vanaf 2022. Tost is blij dat de samenwerking met Honda niet volledig verdwijnt. “Ik wil de FIA en het Formule 1-management, samen met alle teams, bedanken voor het feit dat ze het unaniem eens zijn geworden over het bevriezen van de motoren vanaf het begin van volgend jaar. Daardoor kon deze overeenkomst tot stand komen.”

“Wij geloven dat dit de beste oplossing is voor de toekomst van zowel Scuderia AlphaTauri als Red Bull Racing, totdat de volgende generatie motoren wordt geïntroduceerd in 2025” , besluit Tost. Red Bull en AlphaTauri zullen vanaf 2022 gebruik blijven maken van de Honda-technologie onder de naam Red Bull Powertrains Limited.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tost zeer tevreden: “Wij geloven dat dit de beste oplossing is voor de toekomst”