Het laatste formule 1 nieuws

Toto Wolff bitter: ‘Wij gaan ook vragen stellen over elk stukje tape dat losraakt’

Toto Wolff bitter: ‘Wij gaan ook vragen stellen over elk stukje tape dat losraakt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf een opmerkelijke persconferentie zaterdag na de sprintrace in Brazilië. Uiteraard ging die grotendeels over de straf die Lewis Hamilton kreeg na de kwalificatie, na een overtreding met zijn achtervleugel.

Door Rik Spekenbrink

Wolff vertelde eerst zeer uitgebreid wat hij vond van de sanctie, inclusief een indirecte sneer aan concurrent Red Bull Racing. En daarna wilde hij doen geloven dat hij er de schouders over ophaalt: ,,Het maakt me allemaal niet meer uit, het ligt achter ons.”

Maar het was duidelijk dat het de grote baas van Mercedes wel degelijk diep zat, de diskwalificatie van Hamilton na de vrijdagse kwalificatie. Hij had het meerdere keren over de ‘modus operandi’ in de Formule 1, de normale werkwijze, en dat die in Brazilië was doorbroken. Waar hij precies op doelde, was voor meerdere interpretaties vatbaar. Maar in ieder geval meende hij dat Mercedes de kans had moeten krijgen de in zijn ogen defecte achtervleugel te repareren in ‘parc fermé’, in plaats van direct een zware sanctie opgelegd te krijgen. ,,Dit had nooit bij de stewards terecht hoeven komen”, zei Wolff, die meent dat de vleugel tijdens de kwalificatie aan één zijde defect is geraakt. ,,Hoe dat kon gebeuren weten we niet, want we hebben de vleugel niet en kunnen er dus ook niet naar kijken.”

Lewis Hamilton in zijn Mercedes. © AP Hij leek ook een indirecte sneer uit te delen richting Red Bull Racing. Die had de vleugel van Mercedes al eerder in het weekeinde aan de kaak gesteld bij de FIA. En Verstappen vestigde er nog eens extra aandacht op door die na de kwalificatie te inspecteren. ,,Het herenakkoord in de Formule 1, voor zover het al bestond, bestaat niet meer”, zei Wolff. ,,De komende races gaan wij ook vragen stellen over ieder stukje tape dat ergens losraakt.”

Wolff zei enerzijds graag protest te hebben aangetekend tegen de straf voor Hamilton. Maar omdat dat beroep over het weekeinde zou zijn getild, hadden de uitslagen van Brazilië dan allemaal officieus geworden en liep Mercedes het risico de eventuele punten van Hamilton in de race van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toto Wolff bitter: ‘Wij gaan ook vragen stellen over elk stukje tape dat losraakt’