Het laatste formule 1 nieuws

Toto Wolff houdt woord: Romain Grosjean in Mercedes W10 van Lewis Hamilton

Toto Wolff houdt woord: Romain Grosjean in Mercedes W10 van Lewis Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean gaat een mooie terugkeer naar de Formule 1 krijgen, nadat hij na zijn horrorcrash in Bahrein niet meer in actie kwam in een F1-auto. De Fransman gaat plaatsnemen in de winnende auto uit 2019 van Lewis Hamilton op Paul Ricard. De test gaat op 29 juni plaatsvinden, daarnaast gaat Grosjean demonstratieronden rijden voor de Franse Grand Prix. “Ik ben zo blij dat ik terugkeer in een F1-auto!”, reageert Grosjean opgetogen. “Het gaat een speciale kans voor mij zijn en om de wereldkampioenschap winnende Mercedes te rijden gaat een unieke ervaring worden. Ik ben Mercedes F1 en Toto dankbaar voor de kans. De eerste keer toen ik van de kans hoorde om in een Mercedes te rijden, was in mijn ziekbed in Bahrein, toen Toto er tegenover de media over sprak en de uitnodiging deed. Dat nieuws lezen maakte mij enorm blij!”

“F1 had niet de kans om te racen in Frankrijk in 2020 door Covid, dus het rijden van de Mercedes tijdens de Franse Grand Prix in 2021 en dan het voltooien van een test op het Circuit Paul Ricard, op mijn thuisbaan, gaat speciaal zijn. Ik kan niet wachten op de dag dat ik daar aan kom.”

Mercedes-teambaas Wolff is blij om deze kans aan Grosjean te kunnen geven. “We zijn blij om Romain met deze speciale kans te ondersteunen”, legde de Oostenrijker uit. “Het idee kwam toen het er in eerste instantie naar uit zag dat hij zijn actieve carrière in de Formule 1 ging beëindigen en we wilden niet dat dit ongeluk zijn laatste moment in een F1-auto ging zijn.”

“Ik ken Romain sinds zijn dagen in de Formule 3, toen hij het kampioenschap won. Hij genoot van een lange en succesvolle F1-carriere en we willen er voor zorgen dat zijn laatste herinnering zou zijn achter het stuur van een wereldkampioenschap winnende auto. Ik ben zo nieuwsgierig wat de feedback van Romain op de W10 gaat zijn.”

“Romains ongeluk herinnert ons aan de gevaren die deze jongens in de ogen kijken, elke keer als ze in de cockpit stappen. Maar het is ook een bewijs van de enorme […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toto Wolff houdt woord: Romain Grosjean in Mercedes W10 van Lewis Hamilton