Het laatste formule 1 nieuws

Toto Wolff kijkt in de glazen bol en houdt Red Bull in de gaten, maar: "Ferrari zal 2021 compleet afschrijven en richt zich op 2022"

Toto Wolff kijkt in de glazen bol en houdt Red Bull in de gaten, maar: “Ferrari zal 2021 compleet afschrijven en richt zich op 2022”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De verwachting is dat er komend jaar weinig zal veranderen aan de krachtsverhoudingen binnen de Formule 1 . Er zijn slechts minieme regelwijzigingen en het chassis wordt grotendeels bevroren. Teams krijgen tokens om aanpassingen te kunnen doen. Dit om de kosten te drukken in de tijd van de gevolgen van de pandemie. Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht dat sommige teams zich vroeg in het seizoen 2021 al volledig op 2022 gaan richten. Dan treden de nieuwe reglementen in werking. “Komend jaar zal het klassement niet door elkaar geschud worden”, zo verwacht Wolff bij de Oostenrijkse tv-zender ORF. “Er zullen teams zijn, waaronder Ferrari, die 2021 compleet zullen afschrijven. Zij richten zich van het begin volledig op de ontwikkeling van de auto in 2022.”

Voor Mercedes liggen de zaken volgens Wolff anders. Als dominante factor wil de Duitse formatie maar wat graag nog een titel aan het palmares toevoegen. Daarin zal het vermoedelijk concurrentie krijgen van Red Bull . “Voor ons is het moeilijker. Wij zullen een goede balans moeten vinden tussen 2021 en 2022.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toto Wolff kijkt in de glazen bol en houdt Red Bull in de gaten, maar: “Ferrari zal 2021 compleet afschrijven en richt zich op 2022”