Het laatste formule 1 nieuws

Toto Wolff: "Mercedes heeft niet langer de snelste auto, maar Lewis Hamilton maakt het verschil"

Toto Wolff: “Mercedes heeft niet langer de snelste auto, maar Lewis Hamilton maakt het verschil”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de kwalificatie in Imola weet Mercedes-teambaas Toto Wolff het zeker. De Mercedes van dit jaar is niet de snelste bolide in de Formule 1. In Bahrein was Max Verstappen de rapste coureur, maar moest hij de zege aan Lewis Hamilton laten. In de kwalificatie in Imola maakte de Red Bull-coureur een fout in bocht 3 en was hij toch maar 0.087 langzamer dan zijn Britse rivaal. Vorig jaar gaf Verstappen op dezelfde baan nog zes tienden toe. Toto Wolff heeft nu de bevestiging dat Red Bull een snellere auto heeft, maar de Oostenrijker geeft zeker nog niet op. “Vorig jaar waren we 6 tienden sneller, nu is de marge bijna weg, zo niet helemaal verdwenen. Als Max Verstappen geen fout had gemaakt in bocht 3, had hij pole gepakt met 2 tienden voorsprong”, aldus Wolff voor de camera van Sky Sports F1.

De Mercedes-teambaas wijst opnieuw naar de veranderde regels omtrent de vloer en dat Mercedes daar veel van te lijden heeft gehad. “In Imola en Bahrein zie je dat we veel meer verloren hebben dan de rest van het veld. We zijn nu minder snel dan Red Bull, maar het verschil wordt gemaakt door Lewis. Hij heeft nog geen fout gemaakt. Met een mindere auto gaat hij tot het gaatje en dat maakt hem een betere coureur dan alle anderen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toto Wolff: “Mercedes heeft niet langer de snelste auto, maar Lewis Hamilton maakt het verschil”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden