Het laatste formule 1 nieuws

Toto Wolff schat kansen Nyck de Vries op F1-stoeltje op 50 procent: "Nyck is geweldig"

Toto Wolff schat kansen Nyck de Vries op F1-stoeltje op 50 procent: “Nyck is geweldig”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nyck de Vries wordt steeds nadrukkelijker genoemd als kanshebber om volgend jaar in de Formule 1 te rijden. De huidige wereldkampioen in de Formule E wordt in verband gebracht bij de teams van Alfa Romeo en Williams. De Vries is nog altijd coureur van Mercedes, maar teambaas Toto Wolff zal een F1-stoeltje niet blokkeren, zo gaf hij aan in het Formule 1 Café van Ziggo Sport. “Nyck is een geweldige vent en de huidige wereldkampioen in de Formule E”, aldus Wolff in gesprek met Jack Plooij. “Daar kan hij heel trots op zijn. Door hem hebben we ook de constructeurstitel gewonnen. Hij is geweldig, erg slim en enorm sociaal. Als je naar hem kijkt, ziet hij er ook uit als een Mercedes-coureur.”

“Ik hink een beetje op twee gedachten. We willen Nyck niet kwijt in de Formule E, maar hij verdient ook een plaats in de Formule 1. Ik zou hem een kans in de Formule 1 zeker niet in de weg staan. Ik denk dat hij 50% procent kans maakt om volgend jaar in de Formule 1 te rijden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toto Wolff schat kansen Nyck de Vries op F1-stoeltje op 50 procent: “Nyck is geweldig”