Het laatste formule 1 nieuws

Toto Wolff vreest voor COVID19: "Pas na de zomer een normaal seizoen"

Toto Wolff vreest voor COVID19: “Pas na de zomer een normaal seizoen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 De GP van Australië is de eerste race die uitgesteld werd. Het evenement is nu acht maanden naar achter geschoven en zal gehouden worden in het weekend van zondag 21 november. Ook de GP van China is net als vorig jaar van de kalender gehaald. Of dat definitief is is niet bekend. Meerdere leden van het F1-paddock vrezen voor meer uitgestelde races.

Alfa Romeo -teammanager Beat Zehnder heeft al zijn zorgen geuit dat het Formule 1 -seizoen niet zal worden uitgevoerd in de oorspronkelijke vorm. Mercedes -teambaas, Toto Wolff , is het met hem eens. “De vrees voor nog meer aanpassingen van de kalender is natuurlijk terecht”, zei Toto op de Oostenrijkse televisiezender ORF . “De race in Australië is al uitgesteld. Deze race is erg belangrijk en daarom is besloten deze niet te annuleren, maar uit te stellen tot het einde van het jaar.”

“In China zijn grote evenementen over het algemeen verboden tot augustus. We hebben hier op geen enkele manier invloed op en daarom start het seizoen in Bahrein. We kennen de baan goed, dus het is relatief eenvoudig om het seizoen daar te beginnen. Ik ga ervan uit dat we pas na de zomer een normaal seizoen kunnen hebben”, aldus Wolff.

Wat de F1-kalender betreft, deze is nog altijd niet volledig. Van de derde race, die oorspronkelijk in Vietnam gehouden zou worden, is de locatie nog niet bekend. De datum van 2 mei is wel bekend. De kans is groot dat deze race op een van de alternatieve circuits in Europa wordt gehouden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toto Wolff vreest voor COVID19: “Pas na de zomer een normaal seizoen”