Het laatste formule 1 nieuws

Trainingen tonen aan: Red Bull en Verstappen absoluut niet kansloos tegen Mercedes

Trainingen tonen aan: Red Bull en Verstappen absoluut niet kansloos tegen Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie is in de achtervolging op wie? De laatste weken is dat een beetje de vraag in de Formule 1. Is Red Bull het te kloppen team, of Mercedes ? In Spanje lijkt het Mercedes te zijn, zeker na de eerste trainingsdag, maar de voorsprong van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas op Max Verstappen en Sergio Perez is minder groot dan deze na afloop van de tweede vrije training leek te zijn.

Dit weekend kijken Red Bull en Mercedes met nog net iets meer aandacht naar hun eigen en elkaars prestaties. Waarom? Het circuit waar dit weekend op wordt geracet wordt gezien als een zogeheten ‘graadmeter’. Het 4,675 kilometer lange asfaltlint nabij Barcelona beschikt over een perfecte mix van bochten en rechte stukken. Als een F1-bolide op dit baantje goed presteert, dan is de kans groot dat deze op elke circuit goed voor de dag kan komen.

Tijdens de eerste vrije training ontstond het beeld waar we dit seizoen langzaam maar zeker aan gewend beginnen te raken. Mercedes en Red Bull (lees: Verstappen) zitten elkaar op de hielen. Het verschil tussen de Nederlander en snelste man Bottas was tijdens VT1 slechts 0,033 seconde, al waren die kleine verschillen in de namiddag op papier plots verdwenen.

Aan het einde van de tweede sessie was het namelijk Hamilton die de snelste was, met Bottas in zijn kielzog. Het gat naar Verstappen? 0,615 seconde. Verstappen kwam niet verder dan de negende tijd, terwijl teamgenoot Perez zelfs nog een tandje langzamer was. Wat was er gebeurd met Red Bull? Het grote gat naar Mercedes zorgde voor een vertekend beeld, zo werd wel duidelijk uit de reacties na afloop.

Analyse gaat verder onder de afbeelding. Snelle runs Verstappen kunnen stukken beter

Verstappen, Horner en Marko riepen het allemaal: het zit dicht op elkaar, we zijn echt niet zo traag als we er uit zagen. Als we dieper in de data duiken, dan blijkt dat de Red Bull-kopstukken een voor een allemaal gelijk hebben. Verstappen kwam in de tweede vrije training namelijk niet tot een fatsoenlijke snelle ronde. Eerst werd hij op de medium band gehinderd door een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Trainingen tonen aan: Red Bull en Verstappen absoluut niet kansloos tegen Mercedes