Het laatste formule 1 nieuws

Trulli baalt van dominantie Hamilton: "Zou willen dat 2021 het jaar van de coureur was"

Trulli baalt van dominantie Hamilton: “Zou willen dat 2021 het jaar van de coureur was”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jarno Trulli Volgens Jarno Trulli moeten we George Russell enorm dankbaar zijn. De voormalig Formule 1-coureur stelt namelijk dat hij ons heeft doen inzien dat Bottas niet goed genoeg is om naar Hamilton te rijden.

Max Verstappen heeft het afgelopen seizoen meerdere keren aangegeven dat hij van mening is dat alle coureurs zouden kunnen winnen met een Mercedes -bolide. De Red Bull-coureur benadrukte steeds wel dat Hamilton een exceptionele coureur is die weinig fouten maakt. Verstappen is echter niet de enige coureur die er zo over denkt. De afgelopen periode hebben veel coureurs, waaronder Lando Norris , ook dergelijke uitspraken gedaan. Ook voormalig Formule 1-coureur Jarno Trulli is het volledig met Verstappen eens.

Artikel gaat verder onder video “Mijn absolute referentie-punten blijven Prost en Senna, zij waren formidabel,” wordt Trulli geciteerd door het Italiaanse Formula Passion. . “Maar zij waren uniek omdat ze bij McLaren hadden afgesproken dat ze twee jaar lang zouden concurreren met een gelijke auto. Schumacher en Hamilton hebben nooit zo’n sterke teamgenoot gehad,” legt Trulli vervolgens uit. “Naar mijn mening begrijpt iedere liefhebber dat ook. Ook Michael [Schumacher] zou zonder zo’n geweldige auto niet veel gewonnen hebben. Hij en Lewis hebben bijna altijd gewonnen doordat ze in zulke goede auto’s reden.”

“Ik zou heel graag willen dat 2021 het jaar van de coureurs wordt,” vervolgt hij. “Maar sinds ik zag wat Russell in Bahrein met de Mercedes gedaan heeft, betwijfel ik dat.” Volgens de Italiaan toonde het optreden van Russell aan hoe overweldigend superieur de Mercedes wel niet is. “Zonder ervaring, tijdens zijn eerste poging, was hij al aan het winnen. Ik wil absoluut niet verkeerd begrepen worden hoor, Hamilton is de beste op de grid,” voegt hij er snel aan toe. “Maar het is wel eerlijk om toe te geven dat er veel coureurs zijn die met die raket meerdere titels hadden kunnen winnen.”

We moeten de Williams -coureur dan ook dankbaar zijn, zo stelt Trulli. “Russell heeft ons doen inzien dat Bottas niet op hetzelfde niveau kan blijven, dat hij niet op gelijke hoogte zit met Hamilton,” aldus de Italiaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Trulli baalt van dominantie Hamilton: “Zou willen dat 2021 het jaar van de coureur was”