Het laatste formule 1 nieuws

"Tsunoda bewijst dat Max Verstappen écht uitzonderlijk is"

“Tsunoda bewijst dat Max Verstappen écht uitzonderlijk is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het seizoen is natuurlijk pas vijf races oud, maar als je met veel bombarie binnen bent gekomen en tijdens de wintertest een aantal dikke rondetijden neerzet, mag er wel wat meer verwacht worden dan wat Yuki Tsunoda tot nu toe heeft laten zien. De Japanner scoorde pas twee punten en valt meer op dankzij zijn scheldkanonnades op de boordradio dan met zijn resultaten op de baan.

De AlphaTauri-coureur werd daarom afgelopen week ook door Red Bull -adviseur Helmut Marko opgeroepen om zijn spullen te pakken en naar Italië te verhuizen waar hij dichter bij de fabriek kan wonen en werken. In de podcast van RacingNews365 bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel de situatie van Tsunoda bij AlphaTauri en Red Bull.

“Tsunoda dreigt toch een beetje van zijn voetstuk te vallen waar hij op stond na de wintertest”, meent Formule 1-journalist Dimmers. Dat beaamt WTCR-coureur Coronel. “De verwachtingen waren natuurlijk te hoog. Je zag bij de testdagen dat hij wat extra werd geholpen, maar als je het dan niet waar maakt, dan weet je hoe het bij Red Bull gaat. Red Bull is heel duidelijk: goed is goed en niet goed is ook echt niet goed. Dan moet je ook echt aan de kant, dat hebben we bij zo veel rijders al gezien.”

Toch denkt Dimmers niet dat het zo snel afgelopen zal zijn met Tsunoda bij de Red Bull-familie. “Tsunoda is een Japanner, een kindje van Honda om het zo maar te zeggen. Die support heeft Red Bull gewoon nodig. Het zijn pas vijf races en hij is megasnel gebracht. Iedere keer denkt Red Bull dat ze een nieuwe Max Verstappen hebben, maar dat bewijst eens temeer dat Max Verstappen gewoon uitzonderlijk is in alle opzichten.”

Of het trainingskamp van Tsunoda in Italië gaat helpen, is natuurlijk nog maar de vraag. De missie is in ieder geval helder. “De boodschap van Marko aan Tsunoda was heel simpel: mond dichthouden, luisteren en leren. Je rijdt in de koningsklasse van de autosport en dat betekent dat je op de toppen van je kunnen moet presteren en dat je professioneel moet zijn”, zegt Dimmers.

Coronel houdt vertrouwen, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Tsunoda bewijst dat Max Verstappen écht uitzonderlijk is”