Het laatste formule 1 nieuws

Tsunoda geraakt door inhaalactie op idool: ''Ik werd best emotioneel''

Tsunoda geraakt door inhaalactie op idool: ”Ik werd best emotioneel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda kreeg zondagmiddag tijdens de Formule 1 -race in Bahrein de handen op elkaar toen hij Fernando Alonso op sublieme wijze inhaalde. De coureur van AlphaTauri was Alonso de baas door hem in een bocht uit te remmen.

Het was een bijzondere race voor beide mannen. Waar Alonso voor het eerst sinds 2018 weer op de Formule 1-baan was te vinden, was het voor Tsunoda überhaupt zijn eerste race op het hoogste autosportniveau. De Japanner kon tijdens de race op zondag veel leren van Alonso, omdat hij een tijdje achter de ervaren coureur reed.

“In de race heb ik een paar ronden achter Fernando gereden en ik heb geleerd hoe hij op zijn banden let en rijdt in de bochten”, vertelde Tsunoda een paar dagen later in gesprek met Sky Sports F1 . “Nadat ik hem had ingehaald probeerde ik zijn rijstijl te kopiëren en in een paar bochten ging het daardoor beter.” Emotioneel bij inhaalactie Alonso

De vader van Tsunoda is een groot fan van Alonso, die hij voor het eerst zag racen op Suzuka. De rookie stelt tegenover het Engelse medium dat zijn vader destijds vertelde dat zijn laatste bocht en de acceleratie uit de laatste bocht hem de beste coureur van de grid maakten. Dezelfde rijder komt zijn zoon dit Formule 1-seizoen dus tegen.

“Ik werd best emotioneel toen ik Fernando inhaalde. De laatste keer dat ik hem zag racen was denk twaalf of dertien jaar geleden toen ik zeven of acht jaar oud was”, vervolgt Tsunoda. “In de eerste bocht vertrouwde ik gewoon op Fernando’s vaardigheden en gooide ik hem er als een rookie naast. Ik voelde me nog een beetje schuldig omdat ik van zo ver kwam, maar ik was er blij mee.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tsunoda geraakt door inhaalactie op idool: ”Ik werd best emotioneel”