Het laatste formule 1 nieuws

Tsunoda laat goede indruk achter bij Red Bull na eerste test

Tsunoda laat goede indruk achter bij Red Bull na eerste test

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is tevreden over het test-optreden van Yuki Tsunoda en gaat er vanuit dat de Formule 2-coureur kanshebber is op een zitje bij het Italiaanse team in 2021: “We waren tevreden over het optreden van Tsunoda op Imola, hij deed het goed tijdens zijn eerste test. Hij legde zo’n 350 kilometer af, dus het was een geslaagde dag. Of hij volgend jaar ook voor ons zal rijden weet ik op dit moment nog niet, die keuze ligt in de handen van Red Bull . Yuki zal eerst zijn Formule 2-seizoen moeten afronden en daarna kan er een keuze worden gemaakt over zijn toekomst”, aldus Tost tegenover Autosprint .

“Red Bull heeft natuurlijk al aangegeven dat men Tsunoda volgend jaar graag ziet rijden in de Formule 1, maar voorlopig is het de bedoeling dat Yuki zich richt op zijn Formule 2-seizoen. We hebben daarom ook nog geen beslissing genomen over de vrijdagochtend-sessie op het circuit van Abu Dhabi. We willen namelijk eerst dat Tsunoda zijn seizoen afrond voordat we daar een keuze over maken”, woorden van Tost die de toekomst van de Japanner nog enigszins open laten.

Tost wil benadrukken dat het team ook zeer tevreden is over Daniil Kvyat . De prestaties van de Rus raken volgens hem wat onderbelicht door de knappe prestaties van zijn teamgenoot Pierre Gasly . “Kvyat levert uitstekend werk bij ons team. Vooral op Imola liet hij nog maar eens zien dat hij een uitstekende coureur is. Hij passeerde daar in een ronde zelfs drie of vier andere coureurs! Daniil kende vooral veel mechanische pech dit seizoen en daar kon hij logischerwijs niks aan doen. Ik hoop dan ook dat onze coureurs de komende races zo verder gaan, daarna zullen we zien wat Red Bull beslist wat betreft het tweede zitje.”

Tost bevestigde tegenover het Italiaanse weekblad dat Tsunoda in ieder geval de Rookie-test in de dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi op zich zal nemen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tsunoda laat goede indruk achter bij Red Bull na eerste test

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de