Het laatste formule 1 nieuws

Tsunoda nuchter ondanks alle aandacht van fans: "Voel geen extra druk"

Tsunoda nuchter ondanks alle aandacht van fans: “Voel geen extra druk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda Yuki Tsunoda heeft er na afloop van de Grand Prix van Bahrein flink wat fans bijgekregen. De Japanner is verbaasd dat hij zoveel aandacht krijgt, maar benadrukt dat hij geen enkele druk van buitenaf ervaart.

Tsunoda maakte tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein zijn officiële Formule 1-debuut. De jonge Japanner deed uitstekende zaken en wist direct in de punten te eindigen. Na afloop van de race werd Tsunoda dan ook geprezen door Helmut Marko, die ervan overtuigd is dat hij ooit wereldkampioen kan worden. Ook de media is enorm te spreken over de 20-jarige coureur, zij prijzen hem namelijk om zijn gezellige en nuchtere karakter. Het zal dan ook niet als een verbazing komen dat de rookie er in Bahrein flink wat fans bijgekregen heeft.

Artikel gaat verder onder video

“Ik heb enorm genoten van mijn eerste Formule 1-raceweekend in Bahrein en nu kijk ik uit naar de tweede in Imola”, vertelt Tsunoda in het persbericht van AlphaTauri. “Ik was op zich niet zo verbaasd in Bahrein, behalve over de grote hoeveelheid media-verplichtingen. Dat had ik niet verwacht! De race en de kwalificatie waren natuurlijk iets nieuws, maar eigenlijk kwam niets als een verrassing.” Lofzang uit Europa

Tsunoda heeft na afloop van de Grand Prix ontzettend veel positieve reacties gekregen. “Het was interessant dat ik na Bahrein meer reacties van Europese fans kreeg dan die van Japan”, merkt hij op. “Dat is iets cultureels: Japanse fans willen eerst een paar races zien wat ik kan doen, voordat ze een échte indruk van me hebben.”

“Ik was verrast door alle reacties uit Europa”, voegt hij eraan toe. “Ik had dat niet verwacht, aangezien Bahrein voor mij geen perfect weekend was en ik had gehoopt om hoger te eindigen. Ik ben blij met de steun van de fans, maar ik voel er geen extra druk door. Ik beschouw het als iets positiefs. Ik zal dit weekend dan ook gewoon doorgaan en mijn werk blijven doen.” Wat vond jij van Tsunoda’s debuut?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tsunoda nuchter ondanks alle aandacht van fans: “Voel geen extra druk”