Het laatste formule 1 nieuws

Tsunoda test voor Alpha Tauri op Imola

Tsunoda test voor Alpha Tauri op Imola

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Alpha Tauri 0 reacties | 54x gelezen

V.malafronte | Yuki Tsunoda test woensdag voor Alpha Tauri op Imola. De Japanner gaat de STR13 uit 2018 aan de tand voelen.

Bron: Alpha Tauri De test is een voorbereiding op een mogelijk racezitje in 2021. Tsunoda is namelijk in beeld om naast Pierre Gasly (die al is bevestigd) plaats te nemen in de Alpha Tauri. Volgende stappen zijn een test tijdens de Young Driver Test aan het einde van het seizoen en eventueel een vrije training tijdens een raceweekend. De Japanner moet dan wel genoeg licentie punten behalen in de Formule 2, reden waarom hij nog niet officieel is aangekondigd.

Lees ook: Hamilton wint op Imola, Mercedes behaalt zevende wereldtitel

Teambaas Franz Tost: “Hij moet nog wennen aan een Formule 1 auto en Imola is geen gemakkelijk circuit. Als hij 300 kilometer aflegt mag hij tijdens een vrije training in actie komen.”

Keuze genoeg
Tsunoda lijkt op poleposition te staan voor een zitje bij Alpha Tauri, maar dan moet hij zoals gezegd dus wel genoeg licentiepunten behalen. “Waar hij eindigt is een belangrijke factor”, aldus Tost. Mocht Tsunoda het niet worden, dan kan het team altijd nog kiezen voor Kvyat, die op Imola knap vierde werd. Ook Alexander Albon – mits hij weg moet bij Red Bull – behoort tot de opties. “Red Bull neemt uiteindelijk het besluit”, besluit Tost.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tsunoda test voor Alpha Tauri op Imola