Het laatste formule 1 nieuws

Tsunoda: "Vanaf Bahrein legde ik de lat behoorlijk hoog voor mezelf"

Tsunoda: “Vanaf Bahrein legde ik de lat behoorlijk hoog voor mezelf”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda heeft in de eerste races van het seizoen te hoge doelen voor zichzelf gesteld. Dat concludeert de debutant in de Formule 1 als hij terugblikt op zijn eerste periode in de koningsklasse van de autosport. Na zijn indrukwekkende debuut wilde hij naar eigen zeggen te veel.

Tsunoda maakt dit seizoen zijn officiële debuut in de F1 en tijdens het eerste weekend in Bahrein werd al duidelijk dat de Japanner een getalenteerde coureur is met een ietwat temperamentvol karakter. Tsunoda neemt op zijn boordradio doorgaans geen blad voor de mond en zijn uitspraken moeten dan ook regelmatig gecensureerd worden door de Formule 1. Naast zijn boordradio’s viel de 21-jarige coureur ook op met zijn prestaties in de races, vooral in de openingsrace. Na zijn veelbelovende debuut ging het hem echter iets moeizamer af en zagen we hem ook regelmatig in de bandenstapel of grindbak verdwijnen of spinnen.

Artikel gaat verder onder video Te hoge verwachtingen

In zijn allereerste race in de Formule 1 werd Tsunoda knap negende in de Grand Prix van Bahrein. Dat succes had echter ook een keerzijde, zo vertelt Tsunoda in de Beyond the Grid podcast . Hij verwachtte namelijk te veel van zichzelf. “Dat kwam vooral door Bahrein, waar het heel erg goed ging. Ondanks een paar foutjes in de kwalificatie waardoor ik in Q2 bleef steken, ging het nog steeds heel goed en kon ik punten scoren in mijn eerste race. Vanaf dat moment legde ik de lat behoorlijk hoog voor mezelf”, blikt de AlphaTauri-coureur terug. Drama in Imola

Vooral in de Grand Prix van Emilia-Romagna, de tweede race van het seizoen in Imola, stelde Tsunoda bijna onmogelijke doelen. “Daar wilde ik in de top-vijf eindigen. Ik was absoluut te hoog aan het mikken. Zo probeerde ik in de kwalificatie een verbluffende ronde te rijden, een droomronde. Dat is echter helemaal niet nodig in Q1. Het was puur de adrenaline en vervolgens eindigde ik in de muur. Dus ja, ik denk dat ik aan het begin van het jaar te veel van mezelf verwachtte”, concludeert de Japanner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tsunoda: “Vanaf Bahrein legde ik de lat behoorlijk hoog voor mezelf”