Het laatste formule 1 nieuws

Tsunoda verklaart frequente scheldkanonnades op de teamradio

Tsunoda verklaart frequente scheldkanonnades op de teamradio

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na enkele Grands Prix staat Yuki Tsunoda vooral bekend om zijn woede-uitbarstingen op de teamradio, waar hij zijn onvrede laat uiten over vele dingen die er om hem heen op de baan gebeuren.

In de officiële Formule 1 -podcast Beyond the Grid legt de Japanner uit hoe het toch komt dat hij zich zo vaak helemaal laat gaan.

Hij verklaart dat het komt door de goede band die hij had met de engineers van Carlin, het team waar hij vorig jaar op weg naar de Formule 1 voor reed.

“Ik hou van scheldwoorden!”, begint hij grappend. “Ik had vorig jaar een hele goede relatie met de engineers van Carlin, en zij gebruikten soms ook van die woorden. Daar heb ik het van overgenomen en uiteindelijk begon ik ze gewoon te gebruiken tijdens ‘het werk’ en omdat het soms grappig was.”

Tsunoda beseft maar al te goed dat het niet het beeld is dat de gemiddelde fan bij een Japanner verwacht. “Japanners vloeken niet veel, ik denk dat de meesten nauwelijks vloeken. Ze tonen heel veel respect, misschien verpest ik het beeld wat iedereen heeft bij Japanners”, lacht hij.

“Ik breek dus met de Japanse traditie. Mensen van mijn leeftijd vloeken onderling met vrienden best veel, maar in het bijzijn van oudere mensen niet echt”, aldus de uitleg van de 21-jarige AlphaTauri -coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tsunoda verklaart frequente scheldkanonnades op de teamradio