Het laatste formule 1 nieuws

Tsunoda wil vertrouwen tanken in Baku

Tsunoda wil vertrouwen tanken in Baku

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda denkt dat hij na een hectische start van zijn Formule 1-carrière in wat rustiger vaarwater terecht is gekomen, maar geeft toe dat hij nog een lange weg heeft te gaan voor hij echt tevreden kan zijn.

De pas 21-jarige Yuki Tsunoda kreeg het de afgelopen weken flink voor de kiezen. De AlphaTauri-coureur had een prima Formule 1-debuut met een negende plaats in Bahrein, maar na die race raakte de Japanner wat overmoedig en slopen er fouten in zijn optredens. Teambaas Franz Tost en Red Bull-adviseur Helmut Marko zagen het misgaan en besloten in te grijpen: Er waren harde woorden en het team besloot om Tsunoda in Faenza onder rechtstreeks toezicht van Tost zelve te plaatsen. Meer AlphaTauri-nieuws:

Tsunoda had na sterk F1-debuut te hoge verwachtingen van zichzelf Interview: Hoe AlphaTauri ‘thunderstorm’ Tsunoda probeert te temmen

Die strenge aanpak moet er voor zorgen dat Tsunoda zich herpakt en zich weer richt op waar het om gaat: hard rijden en vooral, heel veel leren. Wat dat betreft kan hij zijn hart ophalen in Baku, waar komend weekend de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma staat en waar Tsunoda nooit eerder reed. “Baku wordt weer een nieuwe ervaring voor me. Ik zou moeten profiteren van de lessen die ik in Monaco, een ander stratencircuit, heb geleerd. Mijn plan in de aanloop naar de race in Monaco was om het aantal ronden dat ik in de training reed te maximaliseren, maar helaas raakte ik in de tweede vrije training de muur en dat was voor mij het grootste minpunt.”

Ook in Baku staan – vooral in de sectoren 1 en 2 – de muren weer erg dichtbij, maar Tsunoda denkt dat er wat meer marge is dan in Monaco. “De meeste bochten lijken negentig graden te zijn en bijna alle bochten worden met dezelfde snelheid genomen, dus het zal interessant worden. Het is weer een stratencircuit, maar het ziet er naar uit dat het iets makkelijker is om je aan te passen dan Monaco. Ik zal opnieuw proberen om zoveel mogelijk rondjes te rijden en mijn belangrijkste doel zal zijn om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tsunoda wil vertrouwen tanken in Baku