Het laatste formule 1 nieuws

Tsunoda wil zijn thuisland trots maken: ''Hoop op een Japanse Grand Prix met publiek''

Tsunoda wil zijn thuisland trots maken: ”Hoop op een Japanse Grand Prix met publiek”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda Yuki Tsunoda zal komend seizoen zijn F1-debuut maken bij het team van AlphaTauri en wordt daarmee de eerste Japanner sinds 2014 die het tot de koningsklasse heeft weten te schoppen. De jonge coureur wil zijn thuisland dan ook trots maken.

Tsunoda, die dit jaar als derde eindigde in het Formule 2-kampioenschap, wil er natuurlijk vol voor gaan in de Formule 1 en denkt dat mensen onder de indruk zullen zijn van zijn aanvallende rijstijl. ”De manier waarop ik aanval is mijn sterke punt en ik denk dat de mensen die me zien daarvan onder de indruk zullen zijn,” vertelde de Japanner volgens La Gazetto Dello Sport . ”Ik ben een rookie in 2021, maar ik wil in de eerste zes maanden nog agressiever zijn en er zoveel mogelijk uithalen. Dan kan ik in de tweede helft van het seizoen nog fouten maken en daar dan weer van leren.”

Artikel gaat verder onder video Bij AlphaTauri zal Tsunoda straks de teamgenoot worden van Pierre Gasly en hij hoopt ook dat hij een hoop kan leren van de Fransman. ”Hij heeft een hoop ervaring en daar wil ik zoveel mogelijk van absorberen en zoveel mogelijk van hem leren. Ik zal ook naar de sportschool moeten gaan deze winter, want in de F2 merkte ik nooit dat mijn nek zoveel bewoog, maar in de Formule 1 voelde ik mijn nek echt en moest ik hem steeds tegen de hoofdsteun laten rusten.”

Dat hij de enige Japanner in de Formule 1 zal zijn, betekent natuurlijk dat Tsunoda alle ogen vanuit zijn thuisland op zich gericht heeft en de jonge coureur hoopt dat hij Japan trots kan maken. ”Ik hoop dat de Japanse Grand Prix met fans gehouden kan worden in 2021,” klinkt het hoopvol. ”Inhalen is mijn kracht en ik wil graag de fans kunnen entertainen die me daar dan live in actie kunnen zien.” Is Tsunoda net zo’n talent als Verstappen?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tsunoda wil zijn thuisland trots maken: ”Hoop op een Japanse Grand Prix met publiek”