Het laatste formule 1 nieuws

Turkije wil op de Formule 1-kalender van 2020: "Onder presidentiële auspiciën"

Turkije wil op de Formule 1-kalender van 2020: “Onder presidentiële auspiciën”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Turkse regering heeft toegegeven dat Istanbul dit jaar nog een optie kan zijn om aan de F1-kalender toegevoegd te worden. De uitspraken komen nadat de Nürburgring, Portimao en Imola al zijn toegevoegd aan de kalender van inmiddels dertien races. De laatste wedstrijd op Istanbul Park dateert alweer van 2011, maar kan dus dit jaar weer op de kalender verschijnen. De regering heeft inmiddels bekendgemaakt dat Istanbul Park, onder de presidentiële auspiciën van de Republiek Turkije, blijft werken aan de opname in de F1-racekalender voor 2020.

Liberty Media hoopt dat het aantal races uiteindelijk op 18 uit gaat komen, waarbij door Covid-19 de geplande races in de VS, Canada, Brazilië en Mexico niet door kunnen gaan.

Inmiddels lijkt ook de Grand Prix van Spanje onzeker te worden, nu in Barcelona het virus weer de kop opsteekt. In Italië daarentegen, wat eerder een brandhaard was met het coronavirus, worden zelfs drie races gehouden. Naast Monza staan ook Mugello en Imola op de kalender F1 2020 .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Turkije wil op de Formule 1-kalender van 2020: “Onder presidentiële auspiciën”