Het laatste formule 1 nieuws

Turkse GP-organisatie grijpt in om nieuw Formule 1-ijsballet te voorkomen

Turkse GP-organisatie grijpt in om nieuw Formule 1-ijsballet te voorkomen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Turkije was vorig jaar een aanfluiting voor het circuit van Istanbul Park. De baan was een paar weken voor het Grand Prix-weekend van een nieuwe laag asfalt voorzien en de coureurs klaagden over gebrek aan grip op het circuit. Om het drama helemaal compleet te maken regende het zowel tijdens de kwalificatie op zaterdag als de race op zondag. Daardoor leek het bij vlagen meer op kunstschaatsen dan Formule 1 .

Wedstrijdleider Michael Masi heeft de teams geïnformeerd over de conditie van de baan in Turkije en hij heeft goed nieuws voor alle coureurs. “Het volledige baanoppervlak is behandeld om meer grip te krijgen. Het hele circuit-oppervlak in Turkije is met water bestraald. Dat is een normale behandeling die vaker voorkomt”, aldus Masi tegenover onder andere RacingNews365 . “Deze techniek wordt bijvoorbeeld ook in Singapore toegepast. De openbare wegen die daar veel worden gebruikt worden vaak van een nieuwe laag asfalt voorzien”, legt de wedstrijdleider uit.

Als deze techniek bestaat, hoe heeft het vorig jaar dan toch zou fout kunnen gaan? Masi legt de schuld niet bij het circuit. “Ik denk dat het vorig jaar een kwestie van timing was. Dat hebben we destijds ook al gezegd en dat hebben ze nu goed hersteld.” Door het coronavirus en de regels die per land verschilden, kon de Formule 1 vorig jaar niet de normale kalender aanhouden. Daardoor werd er noodgedwongen een beroep gedaan op andere circuits. Istanbul Park was één van de circuits die wel wilde inspringen.

De coureurs zouden door de aanpassing aan het wegdek dit jaar dus meer grip moeten hebben in de Grand Prix van Turkije. Maar volgens Masi is dat niet het enige wat er is aangepast aan het Istanbul Park circuit. De wedstrijdleider zegt dat er nog ‘een paar andere veranderingen’ zijn doorgevoerd en de teams zijn daarvan op de hoogte. “We sturen elk seizoen regelmatig updates naar de teams over veranderingen aan circuits. Dat gaat van barrières, hekken en poorten tot aan stukken op de baan die opnieuw geasfalteerd zijn.” Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Turkse GP-organisatie grijpt in om nieuw Formule 1-ijsballet te voorkomen