Het laatste formule 1 nieuws

Turkse Grand Prix afgelast, Frankrijk verplaatst, dubbele race in Oostenrijk

Turkse Grand Prix afgelast, Frankrijk verplaatst, dubbele race in Oostenrijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft een update gegeven over de kalender van dit jaar. Door de coronarestricties is de Grand Prix van Turkije geannuleerd. De race in Istanbul zou eigenlijk de afgelaste race in Canada vervangen, maar dat gaat nu ook niet door. De plaats op de kalender worden ingenomen door een tweede race in Oostenrijk . Dat is mogelijk door de Grand Prix van Frankrijk een week te vervroegen. De race op Circuit Paul Ricard wordt nu op 20 juni verreden. De nieuwe Grand Prix van Stiermarken staat gepland voor 27 juni en de Grand Prix van Oostenrijk blijft op de originele datum van 4 juli staan. Net als vorig jaar worden er dus twee races op de Red Bull Ring gehouden. Daardoor blijft het totale aantal races op 23 staan.

Formule 1-directeur Stefano Domenicali had graag naar Turkije afgereisd. “Door alle restricties is dat helaas niet mogelijk. De Formule 1 laat opnieuw zien dat het in staat is om snel te schakelen en oplossingen te vinden. Ik wil de promoter en de autoriteiten in Turkije bedanken voor hun inzet tijdens de afgelopen weken en ook de promoters in Frankrijk en Oostenrijk dat ze zich flexibel opstellen en mee hebben gedacht aan een oplossing.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Turkse Grand Prix afgelast, Frankrijk verplaatst, dubbele race in Oostenrijk