Het laatste formule 1 nieuws

TV-gids: Een bomvol autosportweekend! Alle info en uitzendtijden op een rij

TV-gids: Een bomvol autosportweekend! Alle info en uitzendtijden op een rij

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV-gids: Een bomvol autosportweekend! Alle info en uitzendtijden op een rij Dit weekend is het bommetje vol met allerlei autosport. Hieronder per klasse de uitzendtijden en belangrijkste informatie.

==

Formule 1 : Kan Mercedes terugslaan?

Op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk wordt het kampioenschap vervolgt. In 2020 was de wedstrijd geannuleerd vanwege corona. Het circuit ligt op een winderige hoogvlakte bij Le Castellet, niet ver van Marseille. In tegenstelling tot Monaco en Bakoe hebben de rijders zeeën van ruimte op en vooral naast de baan door de gigantische uitloopstroken.

In 1971 werd de race voor het eerst op deze locatie georganiseerd, maar werd definitief van de kalender gehaald na 1990. In 2018 kwam Paul Ricard terug op de kalender, mede dankzij een flinke opknapbeurt aan de faciliteiten door voormalig F1-baas Bernie Ecclestone . De eigendomspapieren van deze baan is in handen van zijn vrouw Slavica Ecclestone.

Max Verstappen leidt het kampioenschap met vier punten voorsprong op titelrivaal Lewis Hamilton . Na een slecht weekend in de straten van Monaco en Bakoe, wordt een sterk Mercedes verwacht. Niet zo gek, want Hamilton won in Frankrijk in zowel 2018 en 2019.

Michael Schumacher is recordhouder met het aantal zeges in Frankrijk. De zevenvoudig wereldkampioen heeft er in totaal acht (!). Alain Prost won zijn thuiswedstrijd maar liefst zes keer.

Zaterdag 19 juni
VT3 : Ziggo Sport Select, 12.00
Kwalificatie: Ziggo Sport Select, 15.00 Zondag 20 juni Grand Prix van Frankrijk: Ziggo Sport Select, 14.00=== IndyCar: VeeKay zit thuis op de bankRinus VeeKay, de nummer vijf in de stand, moet met lede ogen toezien dat zijn concurrenten kunnen uitlopen. De Nederlander liep een sleutelbeenblessure op na een fietsongeluk en is niet op tijd hersteld voor de race op Road America, het Spa-Francorchamps van Noord-Amerika. De Hoofddorper wordt tijdelijk vervangen door zijn oude rivaal uit de Road to Indy opstapklasses, Oliver Askew. De Amerikaan was in 2020 nog actief in de hoogste autosportklasse van Amerika en viel in twee weken terug voor Rosenqvist.In de tussenstand leidt Pato O’Ward dankzij zijn goede optreden in Detroit. De Mexicaan pakte daar een derde plek en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina TV-gids: Een bomvol autosportweekend! Alle info en uitzendtijden op een rij