Het laatste formule 1 nieuws

'Twaalf races op Silverstone behoorde tot de mogelijkheden'

‘Twaalf races op Silverstone behoorde tot de mogelijkheden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De komende twee weken kunnen we ons weer opmaken voor twee achtereenvolgende F1-races op hetzelfde circuit. Het één van de dingen die dit seizoen bijzonder maakt. Om die tweede race interessant te houden wordt er met een andere bandensamenstelling gereden.

Ook al wordt die tweede race meer van hetzelfde, het is nog altijd beter dan alle races op hetzelfde circuit rijden. Iets werd volgens Stuart Pringle, circuitdirecteur van Silverstone , even srieus overwogen werd. “ We zeiden: ‘we geven ondersteuning waar we kunnen’. Op een gegeven moment hebben we het circuit voor maanden beschikbaar gesteld”, zegt hij tegen Autosport.com . Twee races op één circuit mooie oplossing

“Het leek er toen op dat er ergens anders niets plaats kon vinden, dus het antwoord was ‘laat de Italiaanse teams, het Zwitserse en de mannen van Pirelli een paar maanden in Silverstone verblijven, rij daar vervolgens 1 races en zendt dat uit op televisie als dat is wat je nodig hebt.”

In overleg met de Formule 1 kwam men echter al gauw tot het besluit dat dit een beetje saai zou zijn en omdat het in Oostenrijk ook de goede kant opging werd een voorstel gedaan om twee races op Silverstone te organiseren. Met de twee op de Red Bull Ring kom je zo al op de helft van de benodigde acht Grands Prix om het wereldkampioenschap geldig te maken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Twaalf races op Silverstone behoorde tot de mogelijkheden’