Het laatste formule 1 nieuws

Twee dagen na GP Qatar maakt Verstappen indruk tijdens simrace

Twee dagen na GP Qatar maakt Verstappen indruk tijdens simrace

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slechts twee dagen na het laatste deel van een slopende triple header in de Formule 1 verscheen Max Verstappen alweer aan de start van een race, een virtuele krachtmeting ditmaal. De Limburger besloot last-minute deel te nemen aan de finaleraces van de VCO ProSim Series. Simracers slaan daarin de handen ineen met coureurs die ervaring hebben op het daadwerkelijke asfalt, met een zeer uitgebreide grid tot gevolg. Die grid wordt in tweeën gesplitst voor twee verschillende heats, waarbij de vijftien beste teams van iedere heat zich kwalificeren voor de afsluitende bonusrace.

Het publiek mag bepalen op welk virtueel circuit de coureurs het uitvechten, waarbij de keuze dinsdag ging tussen Interlagos en Sebring. Verstappen ventileerde op Twitter alvast zijn voorkeur voor de tweede optie en gezien zijn achterban mag het geen verrassing heten dat Sebring is gekozen tot het decor. Verstappen deelde op die baan de LMP2-bolide van Dallara met Dominik Hofmann, waarbij de coureurs halverwege de race wisselden tijdens de verplichte pitstops.

Verstappen mocht zijn kunsten voor het eerst vertonen in de slotfase van tweede heat, al wisten Team Redline-collega’s Maximilian Benecke en Chris Lulham voordien al het VCO-kampioenschap veilig te stellen. Verstappen speelde in die titelstrijd logischerwijs geen rol, aangezien de dinsdagse actie pas zijn eerste deelname van het seizoen markeerde. Desondanks liet hij zich wel meteen gelden tussen de simspecialisen. Verstappen kwam als achtste uit de pitstraat na de stint van Hofmann en wist zijn bolide met startnummer #6 op te werken naar diezelfde stek. P6 in de heat bleek ruimschoots voldoende om zich te kwalificeren voor de bonusrace.

Voor dat slotstuk mocht Verstappen de kwalificatie zelf afwerken en dat heeft de concurrentie geweten. De leider in het Formule 1-kampioenschap posteerde zijn bolide op pole-position, ruim een tiende voor simkampioen Lulham. Verstappen zette pole ook maar meteen om in kopstart, controleerde de eerste stint, maar moest toezien dat zijn teamgenoot het karwei na de rijderswissel niet kon afmaken. Verstappen moest het virtuele stuur met nog dertien minuten op de klok overdragen aan Hofmann en die zag Benecke meteen langszij komen. De Duitser wist zijn titelavond in stijl af te sluiten, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Twee dagen na GP Qatar maakt Verstappen indruk tijdens simrace