Het laatste formule 1 nieuws

Twee jaar na horrorcrash is Juan Manuel Correa's F1-droom nog altijd springlevend

Twee jaar na horrorcrash is Juan Manuel Correa’s F1-droom nog altijd springlevend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Juan Manuel Correa zal de legendarische Eau Rouge opnieuw te lijf gaan komend weekend. Het is dan twee jaar nadat hij bovenop de Radillion bijna het leven liet na de F2-race op Spa-Francorchamps. Anthoine Hubert liet het leven bij de vreselijke crash in 2019.

Eind augustus 2019 raakte Correa’s Formule 2-auto bij het uitkomen van de beroemdste bocht ter wereld de 22-jarige Anthoine Hubert. Hij overleefde niet. Correa is nu zelf 22 jaar en liep ernstige verwondingen op aan zijn benen en longen. Uiteindelijk overleefde hij de klap wel. Dit jaar keerde hij terug in de Formule 3. Die serie rijdt in het voorprogramma voor de Belgische GP dit weekend. Correa vertelt aan La Gazzetta dello Sport: “Ik dacht dat ik nooit meer helemaal gelukkig zou zijn als ik niet zou proberen terug te komen. Ik wilde bewijzen dat ik kan terugkeren. Dat was heel belangrijk voor mij.” Nog altijd veel contact met moeder Hubert

De Ecuadoriaan draagt ​​nu elk resultaat dat hij op de baan behaalt op aan zijn overleden Franse rivaal Hubert. “Zo is het en zo zal het altijd blijven. Ik hoor van en schrijf naar zijn moeder, Nathalie. Daar ben ik meteen mee begonnen – sinds ik uit de coma ontwaakte. Ik vertelde haar dat waar ik ook ga in de racewereld, ik haar Anthoine altijd mee zal nemen. Omdat we voor hetzelfde doel vochten – om naar de Formule 1 te gaan. We hebben allemaal vergelijkbare verhalen, dezelfde opofferingen, dezelfde dromen. Toen ik hoorde dat Anthoine dood was, betekende dit dat hij zijn droom niet meer kon waarmaken. Ik heb dezelfde droom als hij had. Ik heb zoveel geluk dat ik iets kan blijven doen wat hij graag met mij had willen doen.” Revalidatie

Correa zegt dat hij nu weer op snelheid is in de Formule 3, hoewel hij nog alijd aan het revalideren is. “Het linkerbeen wordt sterker en sterker”, zei hij. “Ik kan remmen zoals ik wil, ook al is het wat zachter. Het rechterbeen doet me altijd pijn. Ik kan lopen zonder stok, maar ik heb altijd veel pijn. Het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Twee jaar na horrorcrash is Juan Manuel Correa’s F1-droom nog altijd springlevend