Het laatste formule 1 nieuws

'Twee oudgedienden keren terug op Formule 1-kalender'

‘Twee oudgedienden keren terug op Formule 1-kalender’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tegenover RacingNews365 sprak de circuit-directie van Imola meerdere keren de hoop uit op een terugkeer van de Formule 1 op het befaamde circuit. Die hoop lijkt nu beloond te worden. Woensdag zal de FIA namelijk een laatste inspectie uitvoeren op het ‘Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola’, waarna men snel zal bevestigen dat de Formule 1 in oktober een Grand Prix zal organiseren op het prachtig gelegen circuit.

Naast een bevestiging van de derde Grand Prix in Italië, verwacht de Corriere dello Sport ook snel een bevestiging van een race op het circuit van Hockenheim.

Na Rusland zal het F1-circus waarschijnlijk eerst naar Duitsland vertrekken, om vervolgens het drieluik aan races af te sluiten in Italië. Op Hockenheim zal men de Grand Prix van Duitsland verrijden, maar in Imola heeft men gekozen voor de Grand Prix dell’Reggio Emilia. De laatste Formule 1-race op het circuit waar Ayrton Senna tragisch om het leven kwam vond plaats in 2006, toen was het Ferrari-coureur Michael Schumacher die de race wist te winnen.

Volgens de Italiaanse media is de F1-organisatie van plan om later in oktober nog altijd af te reizen naar Portugal, daar zou men willen racen op het circuit van Portimao.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Twee oudgedienden keren terug op Formule 1-kalender’