Het laatste formule 1 nieuws

Twijfel bij Mercedes of het Red Bull kan inhalen: "Veel restricties door de regels"

Twijfel bij Mercedes of het Red Bull kan inhalen: “Veel restricties door de regels”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes twijfelt of het door de beperkingen in de regels Red Bull voorbij kan steken met de ontwikkeling van zijn Formule 1-auto. Hoewel de Zilverpijlen de eerste Grand Prix van het jaar wonnen, denkt Andrew Shovlin dat de stabiele regels zeker van invloed zijn. “Normaal gesproken probeer je in de windtunnel er gedurende het jaar wat downforce bovenop te zetten. En je gaat kijken naar de motor om wat meer vermogen toe te voegen”, zegt Mercedes-hoofdengineer Shovlin tegen Crash.net. “Maar beide hebben dit jaar veel restricties door de regels. De dyno kent ook restricties en je kunt de prestaties van de motor gedurende het jaar niet zomaar verbeteren.”

“We moeten dus naar de kleine gebieden kijken die te maken hebben met de rijeigenschappen en ook als we op het circuit zijn moet de auto goed voorbereid en uitgebalanceerd zijn. Je moet je huiswerk maken en weten hoe de banden werken. Dit seizoen zal bekend gaan staan om de kleine marges, veel meer dan andere jaren, omdat ik ons niet echt in staat acht om te ontwikkelen naar een punt dat we duidelijk voor liggen. En hopelijk ontwikkelt Red Bull niet naar een hoogte dat zij duidelijk voor liggen.”

Mercedes was vanaf 2014 dominant in de Formule 1 en daar lijkt dit jaar een einde aan gekomen te zijn. In de afgelopen periode won het Duitse team elk jaar de coureurs- en constructeurstitel. Alleen in 2017 en 2018 was Ferrari in staat om in de buurt te komen. “In 2017 of 2018 denk ik dat we naar de vierde of vijfde races gingen dat we pas een race wonnen”, vertelt Shovlin. “Bij sommigen van deze races ging niet alles perfect, maar bij sommigen was Ferrari ook gewoon beter dan wij in de race en kwalificatie. We hebben dus wel wat lastige jaren gehad in de afgelopen seizoenen.”

“Het gaat behoorlijk zwaar worden en er is geen twijfel dat Red Bull erg goed en scherp is. Een team dat goed gefocust is maakt bijna geen fouten. Max is nu duidelijk een volwassen en scherpe coureur, dus hij is moeilijk te verslaan. En Red Bull […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Twijfel bij Mercedes of het Red Bull kan inhalen: “Veel restricties door de regels”