Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Bahrein 2021

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Bahrein 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgt Max Verstappen zijn pole position op met een klinkende zege in de Grand Prix van Bahrein?

Jaaaaaaah daar gaan we dan weer. Altijd een prettig moment van het jaar, dat weekend waarin de eerste F1 race weer verreden wordt. En na de kwalificatie van gisteren heeft dit seizoen natuurlijk een extra belofte in zich . Max Verstappen kan na vorig jaar weliswaar niet meer de jongste F1 wereldkampioen ooit worden. Doch als de krachtsverhoudingen van een dag geleden min of meer exemplarisch zijn voor de rest van het jaar, maakte hij nooit eerder zoveel kans om te strijden voor de titel.

Het andere goed nieuws was dat het qua tijden redelijk dicht bij elkaar zat in de kwali. Het middenveld zit nog net zo dicht bij elkaar als vorig jaar, maar daarbij ook wat dichter bij de top. Alleen het team van Haas F1 heeft de boot echt volledig gemist, zo lijkt het. Het Amerikaanse team met twee rookies achter het stuur was met afstand het slechtste. Voor Gene Haas en de zijnen wordt het waarschijnlijk een zwaar jaar. Start

Reeds voor de start is er al wat drama voor Perez. De Mexicaan in de Red Bull valt stil in de opwarmronde. Team rode stier lijkt daarbij deze race dus andermaal een eenmansteam. Doch Perez krijgt de RB16B toch weer aan het rollen en kan terug naar de pits. Net als vorig jaar op de oval van Sakhir, zal hij dus achteraan aan moeten sluiten.

Voor Verstappen zelf was de start in het verleden nog wel eens een pijnpuntje. Max Emilian is er niet zo goed in als zijn vader, zeg maar. Tuurlijk heeft dat ook te maken met de auto en de krachtbron, maar toch. Dit keer loopt het allemaal los. Verstappen heeft ongeveer net zo’n goede start als Hamilton en behoudt de leiding. Leclerc dringt daarachter aan bij Bottas. De Monegask weet uiteindelijk de Fin te verschalken.

Achterin het veld ontpopt Mazepin zich echter wederom tot Mazespin. De Rus beleeft een Kovalainenesque debuut in de F1. Norris ligt lekker in de clinch met zijn nieuwe teammaat Ricciardo en verschalkt de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1: Grand Prix van Bahrein 2021