Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Brazilië 2021

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Brazilië 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wordt een toch al krankzinnig weekend bekroond door een geweldige apotheose, of gaat de Grand Prix van Brazilië in 2021 als een nachtkaars uit?

Pfoe het is alweer ‘een weekend’ geweest in de Formule 1 dit weekend. En dan moet de race nog verreden worden. Op donderdag werd na veel speculatie duidelijk dat Lewis Hamilton een nieuwe motor zou laten steken voor de race. Een interessante ontwikkeling, daar Mercedes hiermee gekozen lijkt te hebben voor de Death or the Gladiolas aanpak. Gewoon de motor maximaal opendraaien, de straf(fen) incasseren en zien waar het schip strandt.

Dat leek op vrijdag aanvankelijk goed uit te pakken voor LH44. De Brit pakte uiterst dominant de pole position. Opvallend was dat hij op het rechte stuk 6,5 kilometer per uur sneller was dan Bottas. Daarna ontvouwde zich een saga die nu al de geschiedenisboeken in kan. Op de vrijdagavond werd al bekend dat de auto van de kampioen niet legaal zou zijn. De ochtend na de avond ervoor werd opeens onze held Max betrokken bij dit hele verhaal. Hij had namelijk aan de bolide van zijn concurrent gezeten in Parc Fermé.

Aan het eind van de rit kreeg Max een geldboete en moest Lewis helemaal achteraan starten in de Sprint Kwalificatie . Daarmee waren niet alleen de drie punten die we Lewis eigenlijk al bijna hadden toegekend voor de Sprint Kwalificatie verdampt, maar zou LH44 ook de ‘echte’ race normaal gesproken ergens achterop de grid moeten aanvangen.

Althans, dat was de gedachte. Gisteren sneed LH44 met zijn volgens Red Bull verdacht snelle Mercedes als een heel heet mes door de boter. Hij haalde in 24 rondjes vijftien man in en eindigde als vijfde. Dat betekent dat Lewis vandaag gewoon als tiende mag starten en nog alle kansen heeft om een goed resultaat te pakken. Zeker als hij net zo hard gaat als gisteren . Max Verstappen werd ondertussen verschalkt door Bottas en start als tweede. Wordt het dan toch nog spannend? Start

Gisteren pakte Bottas onze held Verstappen vanaf P2 op de grid. Dit keer betaalt Max de Fin met gelijke munt terug. Het zijn even spannende […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1: Grand Prix van Brazilië 2021