Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Engeland 2021

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Engeland 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie wint de Grand Prix van Engeland op een kneiterheet Zilversteen?

Voor het oog van 140.000 toeschouwers, gaan de coureurs vandaag weer eens racen op het circuit van Silverstone. Traditioneler wordt het letterlijk niet in de F1, want dit was de baan waar ooit de eerste F1 Grand Prix werd verreden in 1950. Toen won Giuseppe Farina vanaf pole in zijn Alfa Romeo. Uiteindelijk wist ‘Nino’ ook het kampioenschap van dat jaar op zijn naam te schrijven.

Dit jaar wil Max Verstappen het kunstje van Farina graag herhalen. De uitgangspositie is ideaal. Gisteren won onze held namelijk de eerste sprint kwalificatie ooit vanaf plek twee . Daardoor mag hij de race van vandaag vanaf pole beginnen. Zoals zo vaak dit jaar, staat grote rivaal Hamilton vlak naast Verstappen op de grid. Na de kwalificatie van vrijdag was de volgorde voor de korte kwalificatierace nog omgekeerd, maar Lewis verknalde zijn start. Gaat het de Brit bij zijn tweede kans beter af? Start

Om maar meteen het antwoord te geven: Lewis komt een stuk beter weg dan gisteren. Verstappen moet meteen alle zeilen bijzetten om zijn positie te behouden. Dat lukt in eerste instantie. Doch door de verdedigende lijnen die MV33 hiervoor moet rijden, krijgt Hamilton nog een paar kansen om aan te vallen. Richting Brooklands komt LH44 langszij, maar MV33 remt de bocht perfect in waardoor hij de Red Bull Racing RB16B toch voor de Mercedes W12 houdt. Door Luffield lijkt Hamilton vervolgens wat terrein te verliezen, maar als een tijger die zijn rug strekt om daarna aan te vallen, schiet de Brit opeens met een enorme overspeed richting zijn prooi.

En dan gaat het mis. Lewis weet dat inhalen buitenom door Copse niet gaat werken, zeker niet bij Verstappen. Dat heeft hij gisteren in de sprint kwalificatie al aan den lijve ervaren. Als de echte racer die Lewis is, pakt hij daarom nu de autobreedte die Max hem laat aan de binnenkant. De twee geven elkaar nu echter net te weinig ruimte.

Hamilton heeft wat onderstuur en mist de apex van de bocht. Verstappen stuurt in vanaf de buitenkant van de bocht. Het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1: Grand Prix van Engeland 2021