Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Mexico 2021

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Mexico 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie wint er en wie hapt er naar zuurstof, in de Grand Prix van Mexico van 2021?

Ay ay ay, lucho libre , het is weer tijd voor de Grand Prix van Mexico. Vorig jaar hebben we de race op het circuit vernoemd naar de gebroeders Rodriguez moeten missen, maar dit jaar is het feestje gelukkig weer terug. Een feestje is deze race over het algemeen namelijk zeker, zowel voor het publiek op de baan, als voor het publiek op de bank voor de TV.

In 2015 keerde de Grand Prix van Mexico terug op de kalender na een absentie van ruim twintig jaar. Sindsdien hebben we er al menig mooie race gezien. Niet alleen omdat onze held Max Emilian een paar keer wist te winnen, maar ook omdat het circuit een vrij unieke mix biedt van een enorm lang recht stuk, een vloeiende snelle sectie en het technische gedeelte in ‘het stadion’. Voeg daaraan toe dat de race op grote hoogte verreden wordt en er ligt altijd wel een bijzondere race met een even bijzonder resultaat in het verschiet.

Voorafgaand aan de editie van dit jaar, gingen we er echter eigenlijk vanuit dat Verstappen ‘gewoon’ zou winnen in zijn Maxico. Na de vrijdag wisten we dat zelfs bijna zeker. Helmut Marko liet zich al overmoedig ontvallen dat het ‘spannend zou worden voor plek twee’.

Des te pijnlijker was het dat Red Bull in de kwalificatie niet verder kwam dan P3 en P4 . De brigade van Mercedes staat op de plekken één en twee. Voor de verandering was het dit keer weer eens geweldige vent Bottas die er ‘zo’n rondje’ uit wist te persen. Hamilton moest genoegen nemen met plek twee. Maar we weten dat er ruim achthonderd meter tussen de startplekken en de eerste bocht ligt. Is de kwalificatie dadelijk na een paar seconden al voor nop geweest? Start

We verwachtten spektakel en dat krijgen we ook. De twee Mercs komen goed van hun plek en lijken een plannetje gevormd te hebben om een soort blok te vormen voor de Red Bulls. Toch knijpt Valtteri Bottas een klein beetje naar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1: Grand Prix van Mexico 2021