Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Portugal 2021

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Portugal 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie is de beste stuurman aan wal tijdens de Grand Prix van Portugal?

Vorig jaar kreeg het circuit van Portimão dan toch eindelijk bezoek van het F1 circus. De glooiende baan werd een dikke tien jaar geleden opgeleverd met het doel de Portugese Grand Prix terug te brengen, maar daar kwam het niet van. De A1 GP, de GP2 en talloze lagere klasses kwamen wel naar de Algarve, maar de koningsklasse bleef weg.

Dat veranderde allemaal toen vorig jaar de Rony Rona losbarstte. De F1 organisatie zat opeens verlegen om circuits die een race wilden hosten. Portimão was een van de circuits die daar wel oren naar had. Net als de circuits van Imola en Istanbul, staat de baan in Portugal hierna dit seizoen wederom op de kalender.

In principe is dat episch nieuws voor de fans, want het circuit is sowieso een moderne klassieker qua layout. Helaas is er echter wel iets stoms aan de hand. Voor de Grand Prix van vorig jaar is het asfalt vernieuwd en daarbij ernstig glad geworden. Om dat nog erger te maken, heeft Pirelli dit weekend alleen kneiterharde banden meegenomen . Verstappen zegt daarom dat hij tot op heden geen lol beleefd heeft aan het rijden op de baan . Wordt dat vanmiddag in de race anders? We gaan het zien. Start

Vooraf is vooral de vraag wat Bottas gaat doen, of misschien wel wat Mercedes gaat doen met Bottas. Moet de Fin al in race drie aan de kant voor zijn teamleider met het oog op de strijd om de titel? Het antwoord lijkt in eerste instantie ‘neen’ te zijn. De twee Mercs komen beiden goed weg en duiken in ongewijzigde volgorde de eerste knik in.

Wie dacht dat Red Bull nu een voordeel had ten opzichte van Mercedes qua starts, die komt bedrogen uit. Max’ start is ongeveer net zo goed als die van de zwarte Silberpfeile en Perez komt maar matig van zijn plek. Het betekent dat VER aansluit achter rivaal Hamilton. Perez verliest zelfs een plekje aan Sainz, die hier vorig jaar ook al zo’n goede eerste ronde had.

De eerste ronde verloopt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1: Grand Prix van Portugal 2021