Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Qatar 2021

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Qatar 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tikt Gasly Hamilton eraf, in de Grand Prix van Qatar in 2021?

Het momentum ligt opeens weer bij Hamilton en Mercedes . Na het pijnlijke verlies in Brazilië, zijn de veertien puntjes die Max Verstappen nog voor staat op zijn grote rivaal gevoelsmatig maar een klein buffertje. Vooral omdat de Mercedes van Hamilton momenteel ontiegelijk snel is, om redenen die niemand nog helemaal begrijpt. Met dit tempo heeft Lewis de laatste drie races nu al praktisch in de tas.

Ook gisteren in de kwalificatie was het verschil tussen HAM en de rest weer schrikbarend groot. Verstappen kwam nog tot op vier tienden van de Merc, Hamiltons teamgenoot Bottas moest zes tienden toegeven. Het is zoals we ook al in Brazilië zagen dus met name de W12 van Lewis die als een speer gaat.

Ook race steward Garry Connolly ging na de kwalificatie waarschijnlijk lekker. De man die onze held Max al vaker dwars heeft gezeten als het gaat om straffen uitdelen, kon dat nu weer gaan doen. Max gaf hem daarvoor namelijk een prima excuus. Doordat Gasly zijn voorvleugel kapot reed op een kerbstone, zwaaide er dubbel geel op het rechte stuk. Max negeerde echter de vlaggen, reed vol door en verbeterde zijn rondetijd. Dan maak je het de stewards ook wel erg makkelijk om je een strafje te geven natuurlijk.

Het verdict is uiteindelijk vijf plekken inleveren . Daarom moet onze Max de race aanvangen vanaf P7. Hoewel ook Bottas een straf kreeg, staat hij ook achter deze geweldige vent. De Fin kreeg namelijk maar drie plekken straf omdat hij slechts enkel geel negeerde. Met HAM vanaf pole wordt het dus schade proberen te begrenzen voor Max Emilian. Lukt dat een beetje? Start

Door de straffen van BOT en VER staat GAS opeens op de eerste rij. Gaat de Fransman het Hamilton heel moeilijk maken en daardoor Red Bull heel blij maken? Neen. Hamilton komt gewoon lekker van zijn plek. Gasly kruist achterlangs maar zijn poging om buitenom te gaan bij de Brit is tandenloos. Hamilton behoudt dus P1 en kan op weg naar de zege gaan cruisen.

Het voordeel is dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1: Grand Prix van Qatar 2021