Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Rusland 2021

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Rusland 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een spannende kwalificatie in het natte gisteren, is het vandaag tijd voor de race. Waar eindigt de achteraan startende Max Verstappen, in de Grand Prix van Rusland?

De Grand Prix van Rusland is nou niet bepaald de eerste race die in je opkomt als iemand je vraagt ‘wat is de gaafste F1 race van het jaar?’. Doch dit jaar zijn bijna alle races leuk. Na de kwalificatie van gisteren, heeft het er alle schijn van dat ook de Russische Grand Prix daarop geen uitzondering wordt. Op het Sochi Autodrom was het namelijk vochtig. Uiteindelijk pakte Lando Norris de eerste pole uit zijn carrière, terwijl Sainz en Russell opgingen voor P2 respectievelijk P3.

Van de twee kampioenskandidaten deed Lewis Hamilton het ‘het beste’. Dat heeft echter alles te maken met het feit dat Verstappen zich niet eens probeerde te kwalificeren, daar hij na een motorwissel sowieso achteraan zou starten. Lewis had natuurlijk maximaal moeten profiteren, maar hij start slechts vanaf P4. De zevenvoudig kampioen maakte meerdere foutjes. Of dat nou aan de druk van Verstappen lag of niet, daar verschillen de meningen over.

Voor de race werd duidelijk dat Hamiltons teamgenoot Bottas zich na een matige kwalificatie ook achterop de grid meldt. De Fin laat eveneens een nieuwe motor steken. Hij rijdt daardoor in het begin van de race waarschijnlijk pal voor de neus bij Max. Teamstrategie bij Mercedes? Start

De start is vaak een van de spannendere momenten bij de race in Rusland. De dragstrip richting de eerste knik is notoir lang. Helemaal vooraan starten is vaak niet het gunstigste in dat opzicht. En ook dit keer is polesitter Norris het bokje. Sainz hengelt hem binnen en vreet hem op. Russell blijft op P3, maar Hamilton rookt een zware pijp. In plaats van dat hij in de vooruit gaat, zakt de Brit juist door het ijs. Stroll komt langszij en even later in de ronde prikt ook Ricciardo zijn McLaren voorbij aan de Mercedes.

Hamilton heeft dan al mazzel dat Alonso de eerste bocht mist en achter hem en Perez weer moet aansluiten. Perez is de eerste coureur in het lijstje die […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1: Grand Prix van Rusland 2021