Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Spanje 2021

Uitslag Formule 1: Grand Prix van Spanje 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Temt Lewis Hamilton de stier in de Grand Prix van Spanje?

Olé, het is weer tijd voor de Grans Prix van Spanje. Het was vijf jaar geleden dat Max Verstappen Nederland na 66 jaar F1 historie eindelijk een eerste zege gaf in de sport. Daarvoor was alleen vader Jos een keer op het podium terechtgekomen. Sindsdien zijn we verwend als oranje gezinde fans, hoewel niet in de mate die Helmut Marko graag gezien had .

Destijds leek Max’ overwinning een belofte op een toekomstige titel. Maar vijf jaar na dato heeft het nog steeds niet mogen gebeuren. De Mercedes-dominantie was daarvoor te groot. Dit jaar lijkt Red Bull dan eindelijk een kans(je) te maken op de ultieme glorie. In de eerste drie races verdeelden Hamilton en Verstappen alle beschikbare eerste en tweede plaatsen.

Daarbij moeten we wel erkennen dat Mercedes op dit moment toch weer de beste auto heeft. Het is marginaal, maar het verschil is er wel. Dat was ook het verhaal van de kwalificatie van gisteren. Hamilton pakte zijn honderdste pole, Verstappen moest 36 duizendsten toegeven. Ook bij de nummers twee was het voordeel voor Mercedes. Bottas staat derde, Perez kwam niet verder dan P8. De Mexicaan gaf aan dat hij niet helemaal honderd procent was. Enfin, misschien slaat het momentum in de race weer de andere rinchting in… Start

Oké, Hamilton dus voor Verstappen en Bottas, wie komt het beste uit de startblokken? En kan Leclerc zich met zijn Ferrari in de strijd werpen? Ooit ging Fernando Alonso hier immers in zijn rode Ferrari vanaf P4 naar P1 voor de eerste knik. Maar, dit keer zit dat er niet in. Hamilton en Verstappen zijn beter weg dan de mannen op de tweede startrij en knokken zo om de leiding in de race richting de eerste bocht. Verstappen lijkt aanvankelijk nog ietsje beter van zijn plek te komen dan Hamilton, maar lijkt daarna nét een paar metertjes te verliezen. Kans verkeken?

Neen! Max zit net voldoende langs de W12 om te voorkomen dat Lewis de deur kan sluiten. Max zit aan de binnenkant en iedereen die onze held een beetje kent, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1: Grand Prix van Spanje 2021