Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag Formule 1 wintertest Bahrein 13 maart

Uitslag Formule 1 wintertest Bahrein 13 maart

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes heeft tijdens de tweede testdag de rug enigszins gerecht na een dramatische openingsdag. Het kampioensteam zette een mooi aantal ronden neer en aan het einde van de dag was Valtteri Bottas met een 1.30,289 op de zachte C5-band het snelst van allemaal.

Hij werd op de hielen gezeten door Pierre Gasly in de AT02, die op dezelfde band slechts een tiende langzamer was. Eveneens op diezelfde C5-band was Lance Stroll twee tienden langzamer en zette hij de derde tijd neer van alle Formule 1-coureurs op zaterdag.

Sergio Perez klokte in zijn Red Bull de achtste tijd, op iets minder dan anderhalve seconde achterstand van Bottas. Hij reed echter op de harde C2-band, terwijl de top zeven op de zachte banden reden. Het gat is dus enigszins vertekend, al zijn de gaten sowieso niet heel belangrijk tijdens de testdagen.

Lewis Hamilton kwam aan het einde van de dag niet verder dan de vijftiende en voorlaatste plaats, al reed hij in de ochtendsessie toen de baan minder snel was dan in de middag. Sebastian Vettel was namens Aston Martin ruimschoots de langzaamste coureur van de dag, aangezien zijn ochtendsessie werd opgeschud door versnellingsbakproblemen.

Qua hoeveelheid ronden gaven Mercedes (117) en Red Bull (114) elkaar weinig prijs. Met die aantallen staan ze ver onderaan het dagklassement qua hoeveelheid ronden. Haas reed de meeste: 162, Aston Martin de minste: 80.

Bekijk de volledige uitslag van de tweede dag van de wintertest in Bahrein hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag Formule 1 wintertest Bahrein 13 maart