Het laatste formule 1 nieuws

Uitslag IndyCar: Indianapolis 500 2021

Uitslag IndyCar: Indianapolis 500 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat het leger en de first responders bedankt zijn gaan we van start, met de Indianapolis 500 van 2021!

Jawel het is weer tijd voor de Indianapolis 500. Vanwege COVID-19 zijn de tribunes slechts voor veertig procent gevuld, dus zijn er maar 135.000 mensen live bij. Het geeft nog maar eens aan hoe groot dit evenement is. De race op de Brickyard die voor het eerst in 1911 verreden werd is inmiddels een absolute klassiekers op de jaarlijkse autosport agenda.

Niet voor niks is de ‘500’ een van de races die je moet winnen om de zogeheten Triple Crown van de autosport op te eisen. Naast de Amerikaanse klassieker moet je dan ook nog even de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco winnen. De enige die daar ooit in slaagde is overigens Graham Hill, de vader van Damon.

Ooit was de Indianapolis 500 onderdeel van het wereldkampioenschap Formule 1, maar die gloriedagen zijn helaas verleden tijd. Toch zit het IndyCar kampioenschap weer in de lift. Jaren geleden was er muiterij in de hoogste regionen van de Amerikaanse autosport en ontstonden er twee ‘hoogste klasses’ bij de monoposto’s. Daar vaarde niemand uiteindelijk wel bij en enkele jaren geleden, volgde er weer een fusie. Momenteel doen verschillende voormalig F1 coureurs mee in de klasse en is het wachten op de volgende coureur die de omgekeerde stap weer eens maakt.

Als onze held Rinus van Kalmthout vandaag nou even wint, kan hij dat misschien wel doen. Dan nog even winnen in Monaco en in Le Mans en hoppata, we hebben er weer een legende bij. Start

Om 18:47 uur Nederlandse tijd nemen de coureurs de startformatie aan. Elf rijen van elke drie auto’s worden zo losgelaten op de eerste van achthonderd bochten. Gaat onze Rinus meteen wat doen? Neen, het is die andere jonge hond Colton Herta die polesitter Scott Dixon snel verschalkt. Maar daarna wordt Veekay wel snel wakker. Eerst gaat hij ook voorbij aan Dixon en daarna…pakt hij gewoon meteen brutaal de leiding!

Dat is echter wel een dubbelzijdig zwaard in deze race. Aan de ene kant kan je comfortabel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitslag IndyCar: Indianapolis 500 2021