Het laatste formule 1 nieuws

Uitspraak verwacht rond zandhagedis en rugstreeppad op Zandvoort

Uitspraak verwacht rond zandhagedis en rugstreeppad op Zandvoort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De bestuursrechter in Haarlem doet vandaag uitspraak inzake de zandhagedis en de rugstreeppad die zouden lijden onder de Formule 1 Grand Prix op Zandvoort. De zaken zijn aangespannen door twee stichtingen die zeggen dat de gebouwde tribunes in strijd zouden zijn met de natuurwetgeving. De provincie Noord-Holland verleende eerder een ontheffing waardoor de bouw van de tribunes kon doorgaan.

Volgens de milieuclubs zou het gebied nu de komende zes jaar niet geschikt zijn als leefgebied voor de diertjes. Een voorzieningenrechter zette in 2019 al een streep door de bezwaren van natuurclubs, waarna de bouw kon doorgaan. Stichting Duinbehoud wil dat het duingebied zo snel mogelijk wordt hersteld. De stichting schreef eerder deze week ook een bezwaarschrift naar de burgemeester van Zandvoort. Daarbij werden niet alleen de eerdere bezwaren aangevoerd, maar dit keer maakte de twee stichtingen, die worden vertegenwoordigd door Marc Janssen, zich zorgen over de bezoekers.

Volgens de organisatie kan het evenement geen doorgang vinden omdat covid-maatregelen niet nageleefd zouden kunnen worden. De gemeente liet echter weten dat Janssen aan het verkeerde adres is , aangezien de rijksoverheid over de covid-maatregelen gaat. Drie andere rechtszaken: Uitspraken pas ná Grand Prix van september verwacht

De rechtbank zou vandaag aanvankelijk ook uitspraak doen in drie andere rechtszaken over de vergunningverlening van Circuit Zandvoort en de verwachte stikstofuitstoot. Maar de rechtbank besloot recent het onderzoek hiernaar te heropenen. De Stichting Advisering Bestuursrechtspraak (STAB) kreeg de opdracht meer onderzoek te doen naar de betwiste stikstofuitstoot. Volgens de natuurorganisaties zou die te hoog zijn. Het is in die drie zaken niet waarschijnlijk dat er nog voor begin september, wanneer de race gepland staat, uitspraak kan worden gedaan.

Wat de te verwachten uitspraak van vandaag (over de rugstreeppad en de zandhagedis) van vandaag gaat betekenen is nog niet bekend. Eerder liet Lammers aan GPToday weten dat alle benodigde vergunningen op orde zijn en dat de zandhagedis en de rugstreeppad de Formule 1 Grand Prix van september niet kunnen vertrappen .

Wel kunnen mogelijke coronamaatregelen van de overheid nog consequenties hebben voor de Nederlandse Grand Prix. Als alles mee zit dan zullen Max Verstappen en Lewis Hamilton het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Uitspraak verwacht rond zandhagedis en rugstreeppad op Zandvoort