Het laatste formule 1 nieuws

Underdog Hamilton geeft Verstappen huiswerk mee voor sprintrace: ‘Probleem moeten we oplossen’

Underdog Hamilton geeft Verstappen huiswerk mee voor sprintrace: ‘Probleem moeten we oplossen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Niet Max Verstappen, maar Lewis Hamilton start vooraan bij de eerste sprintrace in de geschiedenis van de Formule 1. De Engelsman won de kwalificatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië. En hoewel hij daar geen poleposition mee krijgt, laat het tóch zijn sporen na.

Door Marijn Abbenhuijs

Het ging voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 niet om poleposition bij de grand prix van zondag. Het vond voor de verandering op vrijdagavond plaats en niet op de traditionele zaterdag. Maar dat maakte de kwalificatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië er niet minder interessant op. Er stond voor Max Verstappen meer dan genoeg op het spel. De leider van het wereldkampioenschap wil sowieso elk raceonderdeel winnen, maar op Silverstone de snelste zijn, zou extra goed voelen.

Want Silverstone is Lewis Hamilton-land. De grootste concurrent van Verstappen won er de laatste jaren vrijwel structureel. Van de laatste zeven keer dat de Grand Prix van Groot-Brittannië werd gereden, won hij zes maal. Maar nu ging hij ‘zijn’ raceweekeinde in als de underdog. Omdat Verstappen de laatste weken ongenaakbaar was gebleken. Met drie polepositions en drie GP-zeges op rij. Waarvan de laatste twee in Oostenrijk met speels gemak. © REUTERS Het was mede daarom dat Mercedes upgrades aan de auto doorvoerde, hopend dat het grote gat met de Red Bull van Verstappen daarmee gedicht zou worden. Hamilton bad er naar eigen zeggen zelfs voor. Het was ook daarom dat de opluchting van hem afdroop toen hij de kwalificatie als snelste afsloot. ,,Het voelt alsof het zo lang geleden is dat we ook maar in de buurt waren van een overwinning in de kwalificatie”, was de veelzeggende reactie van de zevenvoudig wereldkampioen. ,,Dit voelt ontzettend goed.”

Bij Mercedes was de vreugde natuurlijk groot na de gewonnen kwalificatie

Hamilton kwam dus niet alleen maar dichter bij Verstappen in de buurt, hij versloeg de Nederlands zelfs. Met een verschil van 0,075 seconde. Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas werd derde. ,,Het harde werk van het team en de steun van de fans hier op Silverstone hebben me geholpen het gat te dichten”, zei hij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Underdog Hamilton geeft Verstappen huiswerk mee voor sprintrace: ‘Probleem moeten we oplossen’