Het laatste formule 1 nieuws

Unicum ligt voor het grijpen voor ongrijpbare Verstappen

Unicum ligt voor het grijpen voor ongrijpbare Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Zelden zal Max Verstappen zoveel vertrouwen in een racezege hebben gehad als nu, in de aanloop naar de GP van Bahrein. De Red Bull-coureur heeft uitstekende papieren voor de openingsrace van 2021.

Verstappen begint de race op poleposition en lijkt het momentum volledig aan zijn zijde te hebben.

Max, Max, Max
Het is voor de verandering eens niet Mercedes, maar Red Bull dat de klok slaat in de Formule 1. En dan specifiek Max Verstappen. De snelste tijd tijdens de testdagen twee weken geleden op hetzelfde circuit in Bahrein? Max Verstappen. De snelste tijd tijdens vrije training 1? Max Verstappen. Vrije training 2? En 3? Ook Max Verstappen. Maar in de kwalificatie moest het gebeuren. En het gebeurde: weer liet Max Verstappen alles en iedereen achter zich.

Regie
Onze provinciegenoot stelde eerder deze week al dat pas na de kwalificatie conclusies konden worden getrokken, aangezien Mercedes dan pas het achterste van de tong zou laten zien. Dat werd bewaarheid: Met nog vijf minuten op de klok in de kwalificatie was het verschil tussen Verstappen en Hamilton weer minimaal. Tot Verstappen aanzette voor de laatste run en een voor Mercedes-begrippen ongekende tik uitdeelde: hij troefde Hamilton met een marge van vier tienden van een seconde af en bevestigde daarmee dat Red Bull de regie in handen heeft.

Geen garanties
Nog voordat de eerste race van het seizoen verreden is heeft Verstappen zijn aantal polepositions van vorig seizoen al geëvenaard. Maar daarmee is nog geen enkel punt verdiend. Vorig jaar leek Red Bull ook sterk – weliswaar minder sterk dan nu – uit de winter te komen, maar toen was de openingsrace voor Verstappen na elf rondes klaar door technische problemen aan de bolide. Nu lijkt de Honda-krachtbron in positieve zin het verschil te maken: de motorbouwer heeft de sterkste en snelste motor tot nu toe geleverd. Het is voor Verstappen te hopen dat het ook met de betrouwbaarheid goed zit. Slow starter Hamilton
Het is nog veel te vroeg om te stellen dat Red Bull en Verstappen definitief Mercedes en Hamilton voorbijgestreefd […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Unicum ligt voor het grijpen voor ongrijpbare Verstappen