Het laatste formule 1 nieuws

Update: Geen onderdelen Racing Point in beslag genomen na nieuw protest Renault

Update: Geen onderdelen Racing Point in beslag genomen na nieuw protest Renault

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Renault heeft net als na afloop van de Grand Prix van Steiermark een protest ingediend tegen Racing Point voor het kopiëren van Mercedes. De Franse renstal betwijfelt de legaliteit van de RP20 en dient opnieuw een protest in.

Update: De FIA heeft besloten om geen nieuwe onderdelen in beslag te nemen. Racing Point heeft aangegeven dat de onderdelen waar een onderzoek naar moet komen exact dezelfde zijn als tijdens de GP van Steiermark. De FIA oordeelt daarom dat er geen andere onderdelen in beslag hoeven te worden genomen.

Al sinds de testdagen in Barcelona in februari bestaan er twijfels over de ‘roze Mercedes’, zoals de RP20 van Racing Point gekscherend genoemd wordt, en de gelijkenissen met de W10 van Mercedes uit 2019. Renault heeft na afloop van de Grand Prix van Steiermark een officieel protest ingediend bij de FIA met vraagtekens over de legaliteit van de auto en doet dat nu dus ook na afloop van de Grand Prix van Hongarije. Het eerste protest werd al gegrond verklaard, wat betekent dat de FIA een onderzoek doet. Desondanks dient Renault dus nogmaals een protest in voor hetzelfde vergrijp.

Lees ook: Update: FIA gaat brake ducts Racing Point en 2019-Mercedes vergelijken na klacht Renault

Renault doet bij dit protest opnieuw beroep op de reglementen waarin staat dat bepaalde onderdelen door het team zelf gemaakt moeten zijn. Bijlage 6 van het sportief reglement benadrukt dat ‘een deelnemer, met betrekking tot de vermelde onderdelen die ze in hun Formule 1-auto’s gebruiken, alleen vermelde onderdelen mag gebruiken die door henzelf zijn ontworpen’. Net als bij het vorige protest wil Renault geen uitspraken doen totdat de FIA tot een oordeel is gekomen.

‘Geen indicatie dat Mercedes illegaal onderdelen leverde’
De wedstrijdleiding nam eerder al de brake ducts (zowel voor als achter) in beslag die in de Grand Prix van Steiermark door Racing Point zijn gebruikt. Dit zijn dus de onderdelen waarvan Renault blijkbaar betwist of Racing Point die zelf heeft gemaakt. Opvallend is dat het team van Mercedes de brake ducts van haar 2019-auto moest afstaan voor het onderzoek van de FIA. Dit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Update: Geen onderdelen Racing Point in beslag genomen na nieuw protest Renault