Het laatste formule 1 nieuws

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 GP Turkije - Toch nog een bui mogelijk?

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 GP Turkije – Toch nog een bui mogelijk?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit weekeinde staat de Grand Prix van Turkije op het programma. Het is alweer de 14de race van het Formule 1-seizoen 2020, dat gehouden wordt in het Turkse Istanbul op het Istanbul Park. Het circuit is gelegen in het oosten van Istanbul en heeft een lengte van ruim vijf kilometer (5338 meter lang). Het circuit werd opgeleverd in augustus 2005 en het is weer voor het eerst sinds 2011 dat de Grand Prix in Istanbul wordt verreden. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de komende dagen in Turkije. Met wat voor weersomstandigheden krijgen Max Verstappen en zijn F1-collega’s te maken in de komende dagen. In november bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur in Istanbul 15,3 graden. De warmste maand is augustus met een maximumtemperatuur van 28,5 graden. Er valt normaal over de maand 84,7 mm aan neerslag. De natste maand is december, er valt dan maar liefst 106,7 mm wat zie vertaald in 16 dagen met neerslag. Zaterdag tijdens de laatste vrije training en de kwalificatieronde komt zien we een licht wisselend weertype. Het is wisselend bewolkt en gedurende de dag kan er een lichte regenbui vallen. Het wordt een graad of 15 en de wind waait matig en komt uit het noorden, kracht 4.

Op zondag wordt ook de Grand Prix verreden onder droge omstandigheden, maar in de ochtend kan er wel een bui voorkomen. Er is af en toe zon en het wordt opnieuw 15 graden. De matige wind waait uit het noorden, windkracht 3. Bron: weerman Ed Aldus

Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video’s over auto’s, autosport, F1 en karting en abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video’s van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal .

Lees het hele artikel op de volgende pagina UPDATE: Weersverwachting Formule 1 GP Turkije – Toch nog een bui mogelijk?